Logo detorenbommelerwaard.nl


<p>Trainer Marco van Loon is door voorzitter Herman Bergacker naar RKVSC gehaald om de club nieuw elan te geven. </p>

Trainer Marco van Loon is door voorzitter Herman Bergacker naar RKVSC gehaald om de club nieuw elan te geven.

(Foto: Wout Pluijmert)

RKVSC gaat met veel meer elan verder

Er is, waarschijnlijk door corona, minder beweging op de regionale transfermarkt. Omdat er vorig seizoen slechts maximaal vijf wedstrijden zijn gespeeld, blijven spelers gemakkelijker bij hun club. Het totaal aantal mutaties bij alle clubs in de Bommelerwaard samen blijft beperk tot vijftig.

door Wout Pluijmert

Velddriel - En dat is wel eens anders geweest. Koplopers zijn dit jaar opmerkelijk genoeg de twee kleinere clubs van de zaterdag- en zondagcompetities. Bij Well en vooral RKVSC werd drastisch ingegrepen. De beide voorzitters lieten al eerder weten dat er nieuwe instroom welkom was. Zij haalden een trainer met een groot netwerk. Zo bracht de nieuwe trainer bij Well, Remy Schouwenaar, een handvol spelers mee. De naam Schouwenaar is een begrip in het Maasdorp, want in de jaren negentig begon vader Rogier Schouwenaar met succes daar zijn lange trainersloopbaan. RKVSC-voorzitter Herman Bergacker vertelt openhartig dat hij om dezelfde reden meteen Marco van Loon als trainer binnenhaalde. “Direct toen duidelijk werd dat Van Loon bij Jan van Arckel ging vertrekken, heb ik hem gebeld en hem onze wensen duidelijk gemaakt. Na een aantal uiterst magere jaren wil ik graag een kwalitatief beter RKVSC op het veld zien.”

Nieuwkomers
Van Loon begint voortvarend aan zijn klus op De Peperd. Hij haalde Jimmy Floor en Younesse Bouchti van Hedel. Richard van Rijn, Samir Bayouni en Vlado Petrovic komen van CHC. Doelman Kristjan Gjergji maakt de overstap van OJC Rosmalen. Koen Beekwilder (BVV), Leon van Gulik (OSC’45) en Paul Dupuis (BLC) maken het negental nieuwelingen compleet. Niemand van de vorige selectie besluit de kleine club uit Velddriel te verlaten. Dit betekent dat RKVSC straks met drie seniorenteams de competitie ingaat.

Zoals bekend komen alle jeugdspelers uit in het samenwerkingsverband met Alem en Heerewaarden. De clubs vonden bij de KNVB destijds een luisterend oor, waarna de SOM (Samenwerking Oud Maasdriel) werd opgericht. Bergacker: “Deze samenwerking verloopt nog steeds uitstekend. Wij zijn evenals de beide andere clubs niet in staat om in de diverse leeftijdsgroepen zelf jeugdteams op de been te brengen, dus is dit een prima oplossing.” Bergacker was vorig seizoen nog één keer bereid om de toenmalige trainer Klaas Bieze te helpen. Op 59-jarige leeftijd(!) stond hij nog een keer onder de lat. “Dat was toch echt de laatste keer. Wij hebben nu twee goede keepers. Vanaf nu beperk ik mij alleen maar tot de echte voorzitterstaken.” Zegt dan: “Wij moeten net als veel andere clubs in coronatijd de zaak financieel op orde houden. Van de beloofde subsidies van de overheid zien wij nog niets binnenkomen. Maar wij rooien het wel hoor.” Bergacker doet eigenlijk liever geen uitlatingen over de sportieve toekomst van de club. Dat vind hij iets voor de trainer. “Maar als Marco van Loon met deze groep een periodetitel kan pakken, zou dat heel mooi zijn”, stelt hij voorzichtig.

Meer berichten