Logo detorenbommelerwaard.nl


Foto: gemeente Maasdriel

Opening Two Rivers Marathon parcours

Samen met gemeenten Zaltbommel, Maasdriel en het Waterschap en vele vrijwilligers heeft de organisatie van Two Rivers Marathon vaste aanwijzingen langs de route geplaatst. De marathon was eerst alleen te lopen voor mensen die zich hadden ingeschreven, nu is de route goed aangegeven en voor iedereen te lopen of fietsen. Bij de officiële opening werd zaterdag ook een routegids gepresenteerd. De routegids is gratis verkrijgbaar bij horecagelegenheden langs de route, toeristische informatiepunten en Stehmann Sport.

Bommelerwaard - De Two Rivers Marathon is populair in Nederland, zo populair dat het hele jaar door mensen naar de Bommelerwaard komen om de route zelfstandig te lopen. Sinds februari is de route permanent gemarkeerd, met een stenen finishlijn in hartje Zaltbommel. Zaterdag werd deze route officieel geopend door wethouders Erik van Hoften van gemeente Maasdriel en Willem Posthouwer van de gemeente Zaltbommel. Daar werd ook de routegids gepresenteerd.

De start en finishlijn van de Two Rivers Marathon ligt op de Markt in Zaltbommel. Als loper ga je vervolgens rechtdoor de Waterpoort door, ga je linksaf en volg je ‘gewoon’ de bordjes en ben je hier 42,2 kilometer later weer terug. Het informatieboekje met routekaart komt te liggen bij de horeca langs de route, bij Toeristisch Recreatief Informatie Punten en bij diverse winkels in de Bommelerwaard.

De Two Rivers Marathon gaat met 42 kilometer door de hele Bommelerwaard, over de prachtige dijken van de Waal en de Maas.

Waardering burgerinitiatief
Toen de initiatiefnemers zich met het idee van een permanente route bij de gemeente melden, was er direct enthousiasme. Wethouder Posthouwer: “Het evenement is door de jaren heen een icoon geworden, en dat je het nu elk uur, elke dag kunt lopen is geweldig! Een onderstreping van het succes. Dat de Two Rivers Marathon vanwege corona niet georganiseerd kon worden was natuurlijk een tegenvaller, maar deze die-hards laten zich niet uit het veld slaan, dat blijkt.” Overigens is de zevende editie als compleet evenement op 6 februari 2022 gepland. Iedereen kan alvast gaan oefenen.

Op eigen gelegenheid
Mensen kunnen voortaan op eigen gelegenheid de route, of delen ervan, lopen. Wethouder Van Hoften: “Deze permanente markering van het parcours draagt bij aan het sportakkoord dat wij als gemeente hebben vastgesteld. Naast onze eigen inwoners, bieden wij voor iedereen de mogelijkheid om te sporten en te bewegen.”

“De route betreft een rondje en gaat langs alle mooie plekken uit de Bommelaardwaard. Er is zoveel te beleven in deze omgeving, juist voor degene die de auto kunnen of willen laten staan. Er zijn wandel en fietsroutes.

beleefbommelerwaard.nl

Meer berichten