Logo detorenbommelerwaard.nl


<p>De eetbare planten- en kruidenwandeling wordt gehouden op zaterdag 3 juli, om 14.00 uur.</p>

De eetbare planten- en kruidenwandeling wordt gehouden op zaterdag 3 juli, om 14.00 uur.

Eetbare planten- en kruidenwandeling

Op zaterdag 3 juli houdt natuurgids en kruidendeskundige Jules Faber, die de rubriek On-kruid schrijft, een eetbare planten en kruidenwandeling. Ontdek je stad eens op een heel andere wijze en maak kennis met de eetbare natuur.

Zaltbommel - Wilde planten, kruiden en bomen werden vroeger niet alleen gebruikt voor medicinale doeleinden, maar ook vanwege hun voedzame werking, en ook als aanvulling op het eten. Maar hoe pak je dat aan? Waar kunnen we deze planten en kruiden vinden? Waar moeten we opletten? Wat kunnen we eten en waar moet je met een grote boog omheen lopen? Is de berenklauw nu giftig of niet? Welke planten zijn geneeskrachtig? Heb je ooit wel eens van dennennaaldenthee gehoord? En weet je waarom bijvoet in de klompen werd gedaan?

De wandeling start om 14.00 uur vanaf het grasveld bij de Gisbert Schairtweg, vlakbij rotonde Steenweg en duurt twee uur. Deelname bedraagt 5 euro voor volwassenen en 2,50 euro voor kinderen. Je krijgt er een heerlijke cracker met eetbare bloemen, planten en kruiden en een A4 met wilde planten en kruidenrecepten bij. De coronamaatregelen worden in acht genomen.

Aanmelden kan via jlfaber@hetnet.nl of 0413- 356 194.

Meer berichten