Logo detorenbommelerwaard.nl


Op tafel

Column door Johan Cahuzak

Wekelijks spel ik alle regionale kranten en ik heb even geleden weer wat geks ontdekt. Bij D66. En voordat ik allerlei boze brieven krijg, onze D66, die van Zaltbommel en Maasdriel. Dat scheelt een hoop gezeur van rechtse mensen die ook iets willen roepen. Doe dat maar op Twitter.

Bij D66 was voor elke nederzetting een kandidaat-lijsttrekker. Dat is al heel wat. En verder had er niemand trek in die klus. Dat lijkt me ideaal want dan hoef je niets meer te doen. Nou ja, je kijkt of die twee lui een beetje kloppen en dat zal vast wel. Bij zo’n partij controleren ze dat erg streng natuurlijk en bij ongeschiktheid zoeken ze wel een ‘functie elders’.

Maar D66 is vet democratisch en dat willen ze weten ook. Ze hebben twee mensen nodig. Die melden zich aan maar zo lees ik: “Toch hanteert D66 ook dan een formele verkiezing.” Hoe dan? Gewoon: lekker formulieren invullen, die met z’n allen in een bus stoppen, in spanning afwachten en dan met een heuse commissie tellen en met tromgeroffel de namen van de uitverkorenen roepen! En dat die personen dan naar goede partij-traditie op de tafel klimmen en toegejuicht worden. “Het was weer een mooie avond en wat zijn we toch democratisch. Daar kunnen de andere partijen een puntje aan zuigen.”

Ik hoop dat Van Engelen en Smulders in de gemeenteraad gekozen worden. En dat ze iets kunnen toevoegen, dat ze er werkelijk toe doen. Tot heil van ons allen.

Meer berichten