Logo detorenbommelerwaard.nl


<p>Niels Blom hier nog op de Markt in Zaltbommel. Hij reageert voor De Toren vanuit Zuid-Spanje.&nbsp;</p>

Niels Blom hier nog op de Markt in Zaltbommel. Hij reageert voor De Toren vanuit Zuid-Spanje. 

(Foto: Wout Pluijmert)

Nivo Sparta ontvangt FC Den Bosch

Nivo Sparta start traditioneel het nieuwe seizoen met een wedstrijd tegen de profs van FC Den Bosch. Zaterdag is het weer zover, al geldt het nu meer als de afsluiting van het coronajaar.

door Wout Pluijmert

Zaltbommel - Sinds 26 juni mag er weer door clubs tegen externe tegenstanders gespeeld worden. De eerste oefenwedstrijden in de regio zijn al achter de rug. Zo was eersteklasser WNC al twee keer actief. Zaterdag won de ploeg van trainer Cor Prein van TEC onder 23 jaar. De Waardenburgers wonnen met 4-0. Nivo Sparta trainde, zoals vrijwel alle regioclubs, ook tijdens corona gewoon door. Trainer Niels Blom klaagt niet over de opkomst. “Het is vaak zoeken geweest naar spelvormen, maar dat is gelukt. Nu wordt het serieus omdat FC Den Bosch zaterdag om 17.00 uur op bezoek komt. De entree is gratis.” Het bestuur van Nivo Sparta legt uit op welke wijze je de wedstrijd kan bezoeken. 

Ben je nog niet volledig gevaccineerd, dan wel even vooraf testen!

Vorig jaar werd deze wedstrijd gespeeld in het stadion van FC Den Bosch, maar dit jaar weer op ons eigen sportcomplex. In overleg met de gemeente en FC Den Bosch is besloten om deze wedstrijd te benaderen als een ‘evenement’ conform de recente coronamaatregelen van de overheid. Het organiseren van een evenement bij een dergelijke sportactiviteit biedt als voordeel dat de anderhalvemeterregel niet geldt en is ook de veiligheid van de te verwachten hoeveelheid bezoekers op ons sportcomplex en in de kantine beter te waarborgen.

Coronatoegangsbewijs verplicht
Bezoekers van de wedstrijd worden alleen toegelaten als ze volledig gevaccineerd zijn, een recente negatieve test hebben gehad of in het afgelopen half jaar corona hebben gehad. Kinderen tot 13 jaar hoeven zich niet te laten testen. Een testafspraak kan gratis aangevraagd worden via testenvoortoegang.nl. Doe de test maximaal 40 uur van tevoren.

Niels Blom heeft als voetballer het duel tegen de Bosschenaren misschien wel tien keer gespeeld. “Ik dacht in 2005 voor het eerst. Nivo Sparta heeft al decennialang een speciale band met FC Den Bosch en dus houden wij deze wedstrijd begin juli er gewoon in.” Blom weet dat het voor amateurs in deze periode niet gemakkelijk is om tegen profs te spelen. “Dit keer staan wij er conditioneel wat beter voor omdat er goed is doorgetraind, maar lastig blijft het. Ik ga mijn zeventien spelers op het hart drukken onder alle omstandigheden proberen te voetballen. Ik wil geen lange ballen zien, die krijg je toch allemaal weer terug.” Voor Blom is het deze week even wennen. Hij verbleef tot dinsdag in het snikhete Torremolinos. “Zelfs ‘s nachts zakte de temperatuur niet onder de dertig graden. Geef mij dan het Hollandse weer maar om te voetballen.” Blom slaagde moeiteloos voor het UEFA-B diploma en tracht volgend jaar op de cursus UEFA-A te komen.

Meer berichten