Logo detorenbommelerwaard.nl


<p>In 2019 nam Vischafslag Harderwijk de Gelderse Roos Publieksprijs mee naar huis.</p>

In 2019 nam Vischafslag Harderwijk de Gelderse Roos Publieksprijs mee naar huis.

Inzendingen Gelderse Roos Prijs 2021 weer van start

Je kunt weer bijzondere erfgoedprojecten inzenden om kans te maken op de Gelderse Roos Prijs 2021. De Gelderse Roos Prijs, uitgereikt door Erfgoed Gelderland, biedt een podium voor inspirerende Gelderse erfgoedprojecten en zet de vele vrijwilligers in het zonnetje.

Gelderland - In verband met de coronacrisis kijkt de jury dit jaar vooral naar de manier waarop projecten of organisaties het contact hebben onderhouden met vrijwilligers en publiek. De sluitingsdatum voor het inzenden is vrijdag 27 augustus, daarna kan het publiek stemmen. Inzenden kan via erfgoedgelderland.nl/inzenden.

Sinds 2017 reikt Erfgoed Gelderland elke twee jaar de Gelderse Roos Prijs uit. Gezien de bijzondere omstandigheden in verband met de coronacrisis is de centrale vraag aan Gelderse erfgoedorganisaties deze editie: Wat heeft u het afgelopen jaar gedaan om in contact te blijven met uw vrijwilligers en uw publiek? Denk hierbij bijvoorbeeld aan online activiteiten, bijzondere wervingsacties tijdens of ter voorbereiding van de zomerse openstelling van 2020 of ter voorbereiding van de openstelling 2021. Ook projecten gericht op het betrekken en werven van vrijwilligers vallen hieronder.

Publieksprijs en Juryprijs
Er worden twee Gelderse Rozen uitgereikt: de Gelderse Roos Publieksprijs en de Gelderse Roos Juryprijs. Beide prijzen bestaan uit een geldbedrag van 1.000 euro en een tastbare Gelderse roos gemaakt door CODA ExperienceLab. Alle inzendingen dingen mee naar de publieksprijs. De inzendingen van de leden van de coöperatie Erfgoed Gelderland maken daarnaast ook kans op de juryprijs. In september kan het publiek zijn stem uitbrengen en in oktober worden de top drie voor zowel de publieks- als de juryprijs bekend gemaakt.

De jury voor de Gelderse Roos Juryprijs is inmiddels bekend: Louise te Poele (kunstenares), Dolly Verhoeven (bijzonder hoogleraar Gelderse Geschiedenis), Marjan van Ooijen (secretaris Sky of Hope), Marielle Hendriks, Marilyn A-Kum, Marc Wingens (directeur van Erfgoed Gelderland).

Erfgoedgelderland.nl/gelderse-roos-erfgoedprijs-2021

Meer berichten