Logo detorenbommelerwaard.nl


<p>Maikel en Tommie van Hooft organiseren namens Oranjecomité Kerkdriel voor de tweede keer De 4 van Driel.</p>

Maikel en Tommie van Hooft organiseren namens Oranjecomité Kerkdriel voor de tweede keer De 4 van Driel.

(Foto: Loeki Bruinink)

Tweede editie De 4 van Driel

Oranjecomité Kerkdriel organiseerde vorig jaar voor het eerst De 4 van Driel, als alternatief voor de afgelaste Nijmeegse Vierdaagse. De deelnemers aan die Drielse wandelvariant waren zo enthousiast, dat het niet meer dan logisch is dat 21 juli de tweede editie van start gaat. Met dit keer ook de mogelijkheid om 20 kilometer per dag te lopen.

door Loeki Bruinink

Kerkdriel - Hoewel vorig jaar het gros van de deelnemers afkomstig was uit de Bommelerwaard, kwamen die lopers toch op plekken waar ze nooit eerder waren geweest. Doorsteekjes over privéterrein en een koffiepost midden op de Heerewaardense camping; dat soort verrassingen maakten de wandeltochten van 30 en 40 km uniek. Net als de speciale groepsapp, waarin de wandelaars ervaringen en mooie foto’s met elkaar deelden.

Via brug en pont
Organisators Tommie en Maikel van Hooft van Oranjecomité Kerkdriel, houden ook dit jaar vast aan de opzet van de Nijmeegse Vierdaagse. “De eerste dag gaan we de Waal over. We lopen dan om Waardenburg heen. De route op de tweede dag leidt rond de stad Zaltbommel. Onze variant van de zevenheuvelen-tocht op de derde dag is de zevendijkentocht door het land van Maas en Waal.”

Gladiolen
“De vierde dag steken we de Maas over via de brug bij Hedel, om met de pont in Alem weer terug te keren bij het start- en finish punt. Dat is café Babbels op het Monseigneur Zwijsenplein in Kerkdriel. Vorig jaar onthaalden we de finishende wandelaars daar met gladiolen, gesponsord door de gemeente Maasdriel. Deze zou wethouder Jan Hein de Vreede eigenlijk overhandigen, maar de lopers waren sneller dan hij dacht. Die bloemen hebben we dus zelf uitgedeeld. De Vreede nam toen de medaille uitreiking voor zijn rekening.”

“Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om 20 kilometer per dag te lopen. Want voor sommige wandelaars is 30 of 40 kilometer te ver. Voor deze lopers zetten we ook een verrassend parcours uit. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen en de dan heersende coronarichtlijnen overwegen we ze te vervoeren naar een startpunt op de 30 kilometer route. Maar dat is dus nog even afwachten.” Vorig jaar liepen ze op de geplande data van de Nijmeegse Vierdaagse. Met de finish op vrijdag. “Dan is er echter weekmarkt op het plein. Vandaar dat we dit jaar een dag later gaan zitten.” Het aantal inschrijvingen is nu al verdubbeld ten opzichte van de voorgaande editie. “We mogen zelfs deelnemers uit Den Helder en Rotterdam begroeten.”

Stopt De 4 van Driel als de Nijmeegse Vierdaagse weer start? Vader en zoon Van Hooft willen eerst kijken hoe deze tweede editie verloopt. Maar zeker door de toevoeging van de 20 kilometer zou deze Drielse wandelvierdaagse zomaar een blijvertje kunnen zijn.

oranjecomitekerkdriel.nl

Meer berichten