Logo detorenbommelerwaard.nl


Metamorfose parkeiland

Vrijdag was een feestelijk dag in De Waluwe in Zaltbommel. Ruim twee jaar geleden stuurden Chloe Salgarino en Evi Schep een kaart naar de toenmalige burgemeester met de vraag of voor meer schaduw kon worden gezorgd. En vrijdag mochten beide dames het nieuwe parkeiland, mét mooie schaduwplekken, openen.

Zaltbommel - Onder toeziend oog van gebiedswethouder Kees Zondag, knipten Chloe Salgarino en Evi Schep het lint door. Zij stuurden ruim twee jaar geleden een kaart naar toenmalige burgemeester Peter Rehwinkel met de vraag om meer schaduw. De wijkraad pakte deze vraag op en maakte samen met de gemeente een plan. Daarbij schakelde de wijkraad de hulp in van een professioneel ontwerpbureau. Het resultaat mag er zijn en dat werd gevierd. De kinderen vermaakten zich met tal van activiteiten. Op het land en op het water. Kanoën, suppen, volleybal, en boksen werd allemaal aangeboden door Spel&. Daarbij kregen zij hulp van diverse Zaltbommelse verenigingen.

Tijdens de opening stond wethouder Zondag ook stil bij de ingebruikname van de bastions langs de Hogeweg. Daarmee is een onderdeel van het stedenbouwkundige plan van de wijk afgerond. Die bastions hebben een groene, recreatieve inrichting zodat ook daar gespeeld en gewandeld kan worden.

Op het parkeiland zijn sinds het voorjaar 70 bomen gepland. Deze bomen zorgen in de toekomst voor meer schaduwrijke plekken om te spelen of te recreëren. Een aantal bomen heeft een stalen constructie met sierplanten als begroeiing. Maar het kent naast bomen ook extra zitjes. Een behoorlijke metamorfose voor het park.

Meer berichten