Logo detorenbommelerwaard.nl


<p>Het hele jaar door zetten de vrijwilligers zich in voor de dieren in het asiel. Afgelopen zaterdag werden ze zelf verwend, met een high tea.</p>

Het hele jaar door zetten de vrijwilligers zich in voor de dieren in het asiel. Afgelopen zaterdag werden ze zelf verwend, met een high tea.

(Foto: Loeki Bruinink)

Zoet en hartig voor vrijwilligers asiel

Zaterdagmiddag legde Dierenopvangtehuis de Bommelerwaard haar vrijwilligers in de watten met een high tea. Als dank voor hun inzet, zeker ook tijdens de lange coronaperiode. De dierenliefhebbers zijn onmisbaar voor het asiel. Ze werden dan ook verwend met smakelijke zoete en hartige hapjes. Ondertussen kregen ze goed en minder goed nieuws voorgeschoteld.

door Loeki Bruinink

Bruchem - Het is een bont gezelschap dat zich deze zaterdag verzamelt in de voortuin van het asiel. Het dierentehuis telt ruim veertig vrijwilligers, die op verschillende manieren hun steentje bijdragen aan de opvang van dieren. Ze wandelen met de honden, doen spelletjes met de katten, ontfermen zich op zondag over de dieren, maken hokken schoon, repareren hekken of onderhouden het groen. En dan zijn er nog de gastgezinnen die katten - met name kittens - en honden thuis opvangen, om ze te socialiseren. Allemaal zitten ze deze middag aan de thee met feestelijke petitfours, taart, koek en een heel assortiment hartige hapjes. Gul geleverd door sponsors.

Offertes nieuwbouw
Het bestuur grijpt dit moment aan om stil te staan bij de recente ontwikkelingen. Na een tijd van personele veranderingen in zowel het beheer als het bestuur van het asiel, is er nu weer rust in de tent. Daarnaast is er het goede nieuws dat de vergunning voor de nieuwbouw binnen is. Het streefbedrag is bereikt. Ook daarbij hebben vrijwilligers een belangrijke rol gespeeld. Met onder meer een bingo, loterij en ludieke bedrijfsbezoeken zamelden zij geld in.

Zuur
Helaas zijn het niet alleen maar zoete berichten die het bestuur te melden heeft. Het zuur zit hem in de offertes van de drie aannemers die voor de nieuwbouw zijn benaderd. Die prijsopgaven vallen fors hoger uit dan verwacht. Het ingezamelde geld blijkt niet voldoende om de nieuwbouw volledig te bekostigen.

Samen met de architect zal worden gekeken naar mogelijkheden om te bezuinigen. Maar een nieuwe ronde van fondsenwerving is onvermijdelijk. Het bestuur doet daarom weer een beroep op de aanwezigen: wie heeft ideeën om het ontbrekende bedrag bij elkaar te krijgen? En wie wil deze uitvoeren?

Dat de vrijwilligers zich over deze vraagstukken, thee en taart buigen, ontgaat de dieren in het asiel volledig. En dat is maar goed ook. Teveel drukte geeft stress, vooral bij onzekere honden en katten.

Ondanks de financiële tegenvaller is de stemming tijdens de high tea opperbest. Het gaat lukken om het ontbrekende bedrag bij elkaar te krijgen, daarvan lijkt iedereen overtuigd. Aan de tafeltjes wordt al flink gebrainstormd. 

Heb jij ook een goed idee of wil je een donatie doen? Laat het weten. Je kunt je ook op een andere manier inzetten voor het asiel. Zo zijn nieuwe gastgezinnen zeer welkom.

Meer info op dierenasiel-bommelerwaard.nl.

Meer berichten