Logo detorenbommelerwaard.nl


Theodoor van den Broek is de huidige kampioen.
Theodoor van den Broek is de huidige kampioen.

Wie o wie wordt de nieuwe pokerkampioen van Zaltbommel?

AALST - Feestcafé de Rietschoof is vrijdag 26 mei vanaf 19.00 uur de locatie van het pokerkampioenschap van Zaltbommel. Iedereen van 18 jaar en ouder die het leuk vindt om te pokeren mag er aan meedoen.

Het kampioenschap maakt deel uit van het Open Nederlands Kampioenschap Poker, een pokertoernooi voor recreatieve pokerspelers. Verspreid over heel Nederland worden er 125 kampioenschappen gespeeld met als doel het halen van de landelijke finale. De winnaar maakt kans om een sponsoraanbieding te krijgen, maar de gezelligheid in het kampioenschap staat centraal.

De speellocatie wordt omgetoverd tot een ware pokerroom en de deelnemers gaan spelen om de beste pokerspeler van de gemeente te worden. De winnaar van de voorronde mag dan een jaar lang de titel 'Amateur Poker Kampioen van de gemeente Zaltbommel' dragen en krijgt bovendien een mooie beker. Daarnaast kwalificeert diegene zich voor de landelijke finale. De beste tien procent van alle deelnemers maakt kans om zich via de halve finales hiervoor te kwalificeren.

Mathijs Jonkers, organisator van het kampioenschap geeft aan dat er veel animo voor poker in Nederland is. "Poker is een leuk spel om te spelen. Sinds drie jaar hebben we een groot pokertoernooi voor recreatieve pokerspelers. Er is veel animo voor, omdat poker een spelletje is wat je vrij snel kunt leren. Er doen mensen aan mee die al jaren pokeren, maar ook mensen die het spel een week geleden pas geleerd hebben. Dit seizoen verwachten we tegen de 8.000 deelnemers verspreid over alle lokale kampioenschappen. Maar de gezelligheid in dit kampioenschap staat voor ons centraal. We willen mensen een leuke pokerervaring bieden."


De huidige poker kampioen van Zaltbommel is Theodoor van den Broek. Hij won vorig jaar in de beslissende finale van Tony van de Heuvel en Martien van den Broek. "We weten niet zeker of Theodoor er ook bij is dit seizoen, omdat het een open inschrijving is en ik niet precies weet wie zich allemaal al ingeschreven hebben. Ik verwacht eigenlijk de titelverdedigers altijd wel weer bij het kampioenschap natuurlijk."


Iedereen die mee wil doen, kan zich via de website www.onkpoker.nl inschrijven. Het kost iedere deelnemer slechts twaalf euro vijftig aan inschrijfgeld om mee te doen. "Door mee te doen krijgen zij niet alleen de kans om een gooi te doen naar de titel, maar ook de kans om een leuk, laagdrempelig toernooi te spelen. Er wordt dus niet om geld gespeeld, maar puur om de eer", zegt Mathijs Jonkers.

reageer als eerste
Meer berichten