Logo detorenbommelerwaard.nl


Laatste bord soep kostte Cor meer dan 50 jaar

VELDDRIEL - Cor van den Biggelaar (86 jaar) en Ria van den Biggelaar-van Bemmel (76) jaar vierden dinsdag 16 mei hun gouden huwelijk.

Meneer en mevrouw zijn beide geboren en getogen in Velddriel en daar woont het echtpaar nog steeds. Ze hebben elkaar ontmoet in café 't Trefpunt (nu Cheers), daar woonde een broer van Ria. Cor ging elke week bij Ria thuis soep eten en van het één kwam het ander. Dat laatste bord soep heeft hem uiteindelijk meer dan 50 jaar gekost.

Cor is in hart en nieren boer, evenals zijn vader. Ria werkte voor zij in het huwelijksbootje stapte bij textielgroothandel De Winter in Den Bosch. Eenmaal thuis liet zij haar handen wapperen in het café van haar ouders. Tot op de dag van vandaag kan zij moeilijk stilzitten en heeft ze graag mensen om zich heen. Zij ontvangt nog steeds iedereen met open armen. Eenmaal getrouwd zijn de twee samen in 1966 een champignonkwekerij gestart en daar hebben zij altijd gewerkt. Als hobby hield Cor koeien, die hij tegenwoordig heeft ingeruild voor geitjes en een moestuin. Ria staat hem met raad en daad bij. Het echtpaar kreeg twee dochters, vijf kleinzoons en een kleindochter.

Het gouden huwelijk wordt gevierd op zaterdag 20 mei, de dag van de kerkelijke inzegening. Dan gaan zij samen met kinderen, kleinkinderen, broers en zus uiteten.

Reageer als eerste
Meer berichten