Logo detorenbommelerwaard.nl


Annie met haar creaties.
Annie met haar creaties.

Annie is dol op hobby handwerken

VELDDRIEL - Een prachtige gekleurde papegaai, een kameleon, geisha poppen, sneeuwpoppen, een witte beer, kabouters en een koe gaan even mee naar buiten om uitgestald te worden in het tuinhuisje. In een tuinstoel met uitzicht op haar mooie tuin met veel bloemen gaat Annie verder met haken aan de baby schoentjes. Eén paar schoentjes heeft ze klaar. Ze zijn zo echt en zo schattig.
Het haakwerk is een heerlijke bezigheid voor rust en ontspanning. Annie Jansen- van den Anker ( 73) uit Velddriel draait er haar handen niet voor om, om de mooiste creaties van haakwerk tot echtheid te laten komen. In haar verzameling horen ook enkele minions. "Maar die staan al in Polen te pronken bij de familie van mijn schoondochter", vertelt ze. Een speciaal hoekje van haar woonkamer hangt en staat de rest van de kleurige haakcreaties.


Vanaf haar jonge jaren kwamen er de mooiste creatie van kleding naaien, breien en haken uit haar gouden handen. De kleding voor haarzelf, haar man en de kinderen maakte ze zelf. "Tot colbertjasjes toe", voegt ze er trots aan toe. Maar ook in handenarbeid, het fabriceren van creaties van allerlei materiaal kon ze zich lekker in uitleven. Deze handigheid bracht ze als vrijwilligster over aan de kinderen van het jeugdwerk in Kerkdriel tijdens de knutselclubavonden van de Hervormde kerk in Kerkdriel in de jaren `70 en `80. Tot 2001 woonde Annie met haar gezin in Kerkdriel. Toen was het gezegde al van toepassing: wat haar ogen zien maken haar handen.

Sinds 2001 is Velddriel haar woonplaats. Na het overlijden van haar man wist ze de weg te vinden naar de tweewekelijkse ontspanningsmiddagen van stichting Open Bejaardenwerk Nooitgedacht in Velddriel. Sinds die tijd is de passie voor het haken toegenomen. Maar ze heeft ook enkele ouderen ervan weten te overtuigen dat haken een mooie bezigheid is. Samen met Sieni van Hoesel haakten ze ruim 50 kerstklokken en engeltjes als cadeautje voor de ouderen met Kerstmis van afgelopen jaren. Het cadeautje met Pasen was een eierdop met chocolade ei.
En de wol komt haar gewoon aanwaaien, krijgt ze van vrienden en bekenden. Ze kreeg, tijdens een bezoek van Nooitgedacht aan De Breierij in Beneden-Leeuwen, een grote variatie aan restjes wol. Van een andere Breierij in Boven-Leeuwen die alleen maar breit voor landelijke sportverenigingen, krijgt een bestuurslid van Nooitgedacht af en toe restjes wol. En al is de wol nog zo dun, Annie heeft de handigheid om haar poppen, dieren en andere creaties met twee- drie of desnoods met vier draden te haken. \\De handen van Annie staan niet stil en haken blijft haar grote hobby.

Reageer als eerste
Meer berichten