Logo detorenbommelerwaard.nl


Tijdens het 'verjaardagsfeestje'.
Tijdens het 'verjaardagsfeestje'.

Gezamenlijke verjaardag van alle ouderen gevierd

VELDDRIEL - 'In die grote stad Zaltbommel, Ik droom van Brabant en De Woonboot'.
Het is een selectie van liedjes dat de liederentafel `t Maaskantje uit den Dungen woensdagmiddag 24 mei presenteerden aan alle ouderen en leiding van stichting Open Bejaardenwerk Nooitgedacht uit Velddriel tijdens de gezamenlijke verjaardag van alle gasten in dorpshuis de Boxhof in Velddriel. Het is de tweede editie van deze gezamenlijke verjaardagen. Samen tellen de jarigen tussen de 3600 en 3700 levensjaren. De oudste aanwezige gast van deze middag was de krasse 90 jarige Bets van der Loo uit Velddriel.

De liederentafel, 15 mannen en vrouwen van `t Maaskantje, staat onder leiding van accordeonist Henk Verhagen. Verdere begeleiding bestaat uit klarinet in C, gitaar en drums. Uit volle borst werd gezongen uit de selectie levensliederen en luisterliedjes met enkele solopartijen waaronder Lily van Beek (76) die met haar Amsterdams accent groot succes boekte en zichzelf begeleidde op accordeon.

'Dit is een mooie verjaardag met leeftijdgenoten. Dit is wat we af en toe nodig hebben. Muziek en gezelligheid', verwoordt één van de ouderen. Het was ook een onvergetelijke middag met koffie en gebak, een drankje en lekkere hapjes. Want het is niet iedereen gegeven om 75, 80, 85 of 90 jaar te worden en dan ook nog groots te mogen vieren. Daarom heeft Nooitgedacht deze speciale dag in het leven geroepen dat ieder jaar een vervolg krijgt.
 

Reageer als eerste
Meer berichten