Logo detorenbommelerwaard.nl


Voor kinderen is er tijdens 'Beleef de boerderij' van alles te beleven.
Voor kinderen is er tijdens 'Beleef de boerderij' van alles te beleven.

Beleef de boerderij: educatief dagje uit!

REGIO - Vijf boeren en telers stellen op maandag 5 juni van 10.00 tot 17.00 uur de deuren van hun bedrijf open. Deze enthousiaste ondernemers laten met trots zien wat er dagelijks moet gebeuren om lekker, verantwoord en veilig voedsel voor op uw bord te produceren. Maak kennis met de varkens, koeien en kalfjes, zie hoe champignons en ijs geproduceerd worden en neem een kijkje in het prachtige nieuwe gebouw van kinderopvang De Vrijbuiter.

De gratis tractorhuifkar neemt je mee op de route langs alle bedrijven. Stap uit waar je wilt, om kalfjes en biggetjes te aaien, lekkere hapjes te proeven of een rondleiding te volgen. Kinderen kunnen deelnemen aan leuke activiteiten: er zijn leerzame spelletjes, er staat een springkussen en de kinderen kunnen zich laten schminken. Voor de schoolkinderen in de Bommelerwaard en omgeving is er een kleurwedstrijd met leuke prijzen. De kleurplaat kun je downloaden op www.capreton.nl en op maandag 5 juni bij ieder bedrijf inleveren.

Melkveehouderij en boerengolfboerderij van familie Van Zeelst, Achterdijk 57, 5321 JB Hedel. Op het terrein staan diverse kramen en er zijn tal van activiteiten. Een boerenmeerkamp voor de kinderen, proeven van de allerlekkerste zuivelproducten, rondleidingen, muziek en als hoogtepunt de introductie van "Mijn KaasKoe", waar gasten zich kunnen verbinden met koeien die in de KaasKoe arena zich gaan presenteren aan het publiek.

Kinderopvang "De Vrijbuiter" van Mathé en Lilian van Goch, Achterdijk 10, 5321 JB Hedel:
Spelen, ontdekken en beleven op een échte boerderij! Neem een kijkje in het geheel nieuwe gebouw van het kinderdagverblijf en de nieuw aangelegde buitenruimte. Natuurlijk ben je ook welkom bij de koeien en de kalfjes!

IJsboerderij en melkveehouderij "De Schoonheuvel" van Arjan en Nicolien van Zeelst, Veldweg 55, 5321 JD Hedel. Op deze boerderij kun je kalfjes knuffelen, kijken hoe koeien worden gemolken met de melkrobot, je laten schminken en je uitleven op het springkussen of in de zandbak. Je kunt genieten van het ambachtelijke boerenijs dat Nicolien en Arjan zelf maken van de melk van hun eigen koeien. Op de bedrijfsfilm "Van melk tot ijs" kun je precies zien hoe dat in zijn werk gaat.

Biologisch varkensbedrijf van Andries en Janny van den Bogert, Mezenweg 11, 5321 JR Hedel. Hoe verloopt het leven van een biologisch varken? Andries en Janny, hun kinderen en medewerkers vertellen er alles over tijdens de rondleiding over het bedrijf. En natuurlijk mag je een biggetje aaien. Je kunt proeven van heerlijke worst van eigen varkens en met het kopen van een broodje bioburger steun je Team Maasdriel voor Alpe d'Huzes/KWF. Een educatief varkensspel, op een tractor of shovel zitten, skelteren, korfballen: het kan allemaal.

Champignonkwekerijen "De Hopwaag" en Hoppie's Educatief Centrum/Natuurspeeltuin, Zandweg 17, 5324 JN Ammerzoden. Kijk in de champignoncellen om te zien hoe champignons groeien van begin- tot eindstadium en hoe ze geoogst worden. In de keuken van Hoppie's Educatief Centrum kun je deelnemen aan een mini kookworkshop door Marjan, met uiteraard champignons.
 

www.capreton.nl

Reageer als eerste
Meer berichten