Logo detorenbommelerwaard.nl


Het echtpaar kreeg bezoek van burgemeester Van Kooten. Foto: Hans van Eeuwijk.
Het echtpaar kreeg bezoek van burgemeester Van Kooten. Foto: Hans van Eeuwijk. (Foto: Hans van Eeuwijk)

Echtpaar Luites-Hooijmans is 60 jaar getrouwd

Johan Luites en Gerdina Hooijmans-Luites uit Kerkdriel zijn sinds vorige week 60 jaar getrouwd.

Kerkdriel - Het echtpaar kreeg bezoek van burgemeester Van Kooten en er was een hoop pers aanwezig. Dat was voor de twee wel even wennen. Maar het bezoek van de burgemeester vonden ze erg leuk. Johan: "Dat is een mooi mens. We hebben een hele tijd gezellig met de burgemeester gekletst en hij zat de hele tijd grapjes te maken."

De ontmoeting tussen Johan en Gerdina is puur toeval geweest. "Ik was schipper samen met mijn broer. Op een dag moesten we van Breda naar Kerkdriel varen. Ik heb nog even in de atlas gekeken waar Kerkdriel nou precies lag. Toen we daar eenmaal waren ben ik boodschappen gaan doen bij een groentewinkel. Ik had wat groenten en fruit gekocht. Op de terugweg liep ik door de Nieuwstraat en toen zag ik bij café De Arend een heel mooi meisje de ramen lappen. Ik vroeg of ze een peer wilde en ze riep: "Natuurlijk wil ik een peer!" We zijn die avond naar de bioscoop geweest en zo geschiedde. Dus als ik wat later langs was gelopen, of Gerdina was iets anders aan het doen, dan zaten we er nu heel anders bij!"

Meer dan 60 jaar en 4 kinderen en 9 kleinkinderen later is het echtpaar nog steeds gelukkig samen. Een geheim voor zo'n goed huwelijk? "Geven en nemen. Dat is de hoofdzaak. En voor de meesten is dat meer geven dan nemen. Dan kom je er wel."

Reageer als eerste
Meer berichten