Logo detorenbommelerwaard.nl


Met gemengde gevoelens namen 19 leerlingen van De Brug in de Poorterij afscheid van hun school. De zaal zat vol trotse ouders, familieleden en begeleiders vanuit de stage. Foto: Hans van Eeuwijk
Met gemengde gevoelens namen 19 leerlingen van De Brug in de Poorterij afscheid van hun school. De zaal zat vol trotse ouders, familieleden en begeleiders vanuit de stage. Foto: Hans van Eeuwijk (Foto: Hans van Eeuwijk)

Allereerste diploma-uitreiking!

Voor het eerst hebben leerlingen van De Brug, school voor Praktijkonderwijs, een 'echte' diploma-uitreiking gekregen. Voorheen ontvingen alle schoolverlaters een getuigschrift Praktijkonderwijs, aangevuld met branchegerichte certificaten. Maar sinds dit schooljaar bestaat er ook de mogelijkheid om binnen De Brug het erkende Entree-diploma (MBO niveau 1) te behalen. "Tien leerlingen hebben hiervoor gekozen en we zijn zeer trots dat het bij alle 10 leerlingen ook is gelukt. Verschillende leerlingen hebben zich nu op een ROC ingeschreven om ook hun niveau 2 te kunnen behalen."

Zaltbommel - De Brug heeft een samenwerkingsovereenkomst met ROC Rivor in Tiel. Deze samenwerking geeft de leerlingen op het praktijkonderwijs de mogelijkheid om het Entree-diploma op de eigen school (De Brug) te behalen. In de laatste twee schooljaren wordt het aanbod van de Entree-opleiding verzorgd. Het examineren wordt uitgevoerd door het ROC. Daarnaast kunnen de leerlingen ook een erkende praktijkverklaring SBB (stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) behalen, waaruit blijkt dat ze vakbekwaam zijn. De werkprocessen zijn op de stage geëxamineerd.

De school is ook trots op de leerlingen die niet hebben gekozen voor de Entree-opleiding, maar direct willen instromen op de arbeidsmarkt. "Het is een groep waardevolle, jongen mensen die goed zijn voorbereid op die arbeidsmarkt. Zij weten precies wat ze wel en niet kunnen, hebben een groot gevoel voor zelfverantwoordelijkheid en zijn betrouwbare werknemers. Dat is niet onopgemerkt gebleven bij werkgevers waardoor de leerlingen allemaal nu al een baan hebben."

Reageer als eerste
Meer berichten