Logo detorenbommelerwaard.nl


Rosa Haring is één van de jongste lopers van de Nijmeegse Vierdaagse dit jaar. Samen met haar #vteam maakt ze onderweg reportages, vlogs en livestreams. Wil je deze bekijken? Kijk dan op de website.
Rosa Haring is één van de jongste lopers van de Nijmeegse Vierdaagse dit jaar. Samen met haar #vteam maakt ze onderweg reportages, vlogs en livestreams. Wil je deze bekijken? Kijk dan op de website.

Rosa Haring jongste loper Nijmeegse Vierdaagse

Rosa Haring uit Opijnen is met haar 12 jaar één van de jongste deelnemers van de 101ste Nijmeegse Vierdaagse (18 tot en met 21 juli). Vier dagen lang loopt zij elke dag 30 kilometer samen met het #vteam. Het hele team van jonge deelnemers loopt de Vierdaagse voor het eerst.

Opijnen - Tako Rietveld, Kindercorrespondent, is de teamcaptain en initiatiefnemer van de #vteam. Met elkaar maken ze van de Vierdaagse een groot feest. Rietveld, die bekend werd als verslaggever van het NOS Jeugdjournaal, loopt de 101ste Nijmeegse Vierdaagse met 101 kinderen en vraagt daarmee aandacht voor het verhaal wat kinderen zelf kunnen en willen vertellen.Tijdens de Vierdaagse maken ze elke dag reportages, vlogs en livestreams over onderwerpen als vriendschap, vrede en vrijheid.

Kinderen mogen zich inschrijven voor de Nijmeegse Vierdaagse als ze 12 jaar worden. Dit jaar zijn de jongste deelnemers dus geboren in 2005, net als Rosa. Rosa: "Het is geweldig om de Vierdaagse met zoveel kinderen te lopen. Kinderen zijn veel vrolijker en gezelliger dan volwassenen. Het meest verheug ik me op de finish en de gezelligheid onderweg. Het trainen was soms saai en zwaar, maar met zoveel gezelligheid langs de route en ons V-team, is lopen gewoon heel leuk! We hebben al een paar keer met elkaar geoefend en dat was heel leuk. Onderweg vooral veel vloggen en musicalliedjes zingen, dat maakt het nu al onvergetelijk. Ik heb al leuke vrienden gemaakt!"

De Kindercorrespondent laat kinderen hun verhaal vertellen in binnen- en buitenland. Tako Rietveld: "Kinderen kijken anders naar de wereld dan volwassenen. Kinderen hebben andere visies, meningen en oplossingen. Dat willen we ook tijdens de Vierdaagse laten zien en horen."

Meer informatie vind je op www.kindercorrespondent.nl/vierdaagse.

Reageer als eerste
Meer berichten