Logo detorenbommelerwaard.nl


De dierenambulance is dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Omdat de ambulance ook de Bommelerwaard bedient, wordt jullie hulp gevraagd! Foto: Wim Roelsma/ Artishoot
De dierenambulance is dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Omdat de ambulance ook de Bommelerwaard bedient, wordt jullie hulp gevraagd! Foto: Wim Roelsma/ Artishoot (Foto: Wim Roelsma/ Artishoot)

Dierenambulance Den Bosch is op zoek naar vrijwilligers

Stichting Dierenambulance 's-Hertogenbosch (DAS) is dringend op zoek naar vrijwilligers. "Veel vrijwilligers zijn met vakantie, er zijn er twee uitgeschakeld door een ongeluk en begin van de maand zijn er twee vrijwilligers weggegaan omdat ze een fulltime baan kregen. Het wordt echt een nijpend probleem om de ambulance bemand te houden!", aldus Sylvia van Oostrum. Ze rijdt al negen jaar mee op de ambulance. De dierenambulance 's-Hertogenbosch bedient ook de Bommelerwaard.

Regio - "We proberen twee diensten per dag te draaien, maar dat lukt momenteel helaas niet door gebrek aan vrijwilligers. We werken nu met 18 mensen. Er zijn onlangs vier ervaren mensen vertrokken, heel spijtig. We kunnen deze maand 18 middagen géén dienst rijden, héél vervelend." Over werken op de ambulance moet niet te lichtzinnig gedacht worden legt ze uit. Je moet stressbestendig zijn, niet bang zijn voor dieren, in bezit zijn van rijbewijs, met (verdrietige) mensen om kunnen gaan, fysiek in orde zijn en licht administratief werk willen doen. Ook moet je bereid zijn een dieren-EHBO-cursus te volgen en op de hoogte zijn van de geldende protocollen. Er wordt verwacht dat je gemiddeld één dagdeel per week werkt en maandelijks één dagdeel in het weekend. Nieuwe vrijwilligers worden goed ingewerkt.

Van Oostrum: "We werken samen met brandweer, (dieren)politie, Rijkswaterstaat, Provincie en dierenartsen. En we hebben natuurlijk ook met dierentehuizen en opvang te maken. Geweldig hoe iedereen met ons samenwerkt. Ik ben echt trots op de brandweer en ook de politie is altijd bereid om te helpen. En, hoe ellendig 't soms ook is, je helpt altijd samen een dier." Wat het kostenplaatje betreft: de dierenambulance krijgt per rit een kleine bijdrage van de diverse gemeenten en hangt verder van donaties af. Ritten met huisdieren worden betaald door de eigenaren.

Naast de behoefte aan ambulancepersoneel, is er ook dringend vraag naar extra bestuursleden. Op dit moment heeft de Stichting Dierenambulance maar twee bestuursleden. Indien je over bestuurlijke ervaring beschikt en tijd wil vrijmaken voor dit mooie doel, dan nodigt DAS je uit dit via onderstaand mailadres kenbaar te maken.

Reageer als eerste
Meer berichten