Logo detorenbommelerwaard.nl


Deze foto is onlangs gemaakt voor het oude pand van De Roode Leeuw, het blijft de bakermat van deze hechte fietsclub. Vanwege het jubileum hebben de mannen  nieuwe kleding. Het is een vintage ontwerp in de stijl van de oude wielerkleding.
Deze foto is onlangs gemaakt voor het oude pand van De Roode Leeuw, het blijft de bakermat van deze hechte fietsclub. Vanwege het jubileum hebben de mannen nieuwe kleding. Het is een vintage ontwerp in de stijl van de oude wielerkleding.

WTC De Roode Leeuw bestaat 25 jaar

WTC De Roode Leeuw gaat in september zijn 25-jarig jubileum vieren in een weekend vol activiteiten voor alle leden. Natuurlijk zal er veel gefietst worden, maar zeker wordt er ook niet vergeten om het glas te heffen en wellicht een lekker hapje op tafel te zetten.

Ammerzoden - De renners van De Roode Leeuw hebben inmiddels hun stek gevonden in Partycentrum de Weesboom waar de familie Molenschot het etablissement nog steeds bestiert. Hubert Molenschot senior was destijds de uitbater van Hotel - Café - Restaurant De Roode Leeuw waar nu Hubert junior De Weesboom exploiteert.

Vanuit de bar van De Roode Leeuw is ooit het idee geboren om met wat vaste klanten sportief te gaan fietsen. Hubert Molenschot sr. en Gerrie van Geffen waren hier één van de initiatiefnemers van. Nu nog zijn ze lid van WTC De Roode Leeuw alleen de fiets van beide heren hangt al eventjes aan de wilgen. Gerrie zorgt voor de koppen koffie en de flesjes donker bier voor en na de fietstochten op zondagochtend en Huub kookt elke week een heerlijke pan soep zodat de mannen snel weer op krachten kunnen komen.

De groepsfoto welke u ziet is vorige week zondag gemaakt voor het oude pand van De Roode Leeuw. Inmiddels wordt dit bewoond door familie van de Braak uit Ammerzoden maar het blijft de bakermat van deze hechte fietsclub. Aan de muurschildering is de bedrijvigheid van weleer nog te zien. Ook is de fietsclub volledig in het nieuw gestoken in het kader van het jubileum. Gekozen is voor een vintage ontwerp in de stijl van de oude wielerkleding. Ook is het weglaten van de sponsoren op de kleding een bewuste keuze geweest om zo de authenticiteit het beste tot zijn recht te laten komen. Tijdens de snertronde aan het begin van het seizoen is deze kleding min of meer al gepresenteerd.

WTC De Roode Leeuw vertrekt het jaar rond op zondagochtend in drie categorieën op basis van snelheid en afstand. De A-renners gaan met een serieuze snelheid een pittig rondje fietsen. De B-renners gaan voor een grotere afstand op een snelheid die voor de geoefende, recreatieve renner nog goed te behappen is. De C-ploeg is er voor de startende renners en de echte recreatieve renners. Dit neemt niet weg dat die ook een pittig rondje fietsen, maar wat voor een ieder toegankelijk is onder het motto samen-uit-samen-thuis. We zien ook wel eens een A- en of B-renner aansluiten in deze laatste groep die op zaterdagavond een feestje heeft gehad. Dit geeft ook aan hoe gemêleerd het ledenbestand is van WTC De Roode Leeuw, wat ook gelijk bevestigt dat het nog steeds een vriendenclub is voor iedereen die een sportief, maar vooral gezellig rondje wil fietsen.

Reageer als eerste
Meer berichten