Logo detorenbommelerwaard.nl


Petri spreekt alle bezoekers van de slotshow toe. Ben je nieuwsgierig geworden naar Peet's Dance Camp? Op pagina 15 van deze krant vind je nog meer foto's van het kamp. Op www.petrivandelangenberg.nl kun je terecht voor meer informatie. Foto: Ilona van Hemert
Petri spreekt alle bezoekers van de slotshow toe. Ben je nieuwsgierig geworden naar Peet's Dance Camp? Op pagina 15 van deze krant vind je nog meer foto's van het kamp. Op www.petrivandelangenberg.nl kun je terecht voor meer informatie. Foto: Ilona van Hemert (Foto: Ilona van Hemert)

Dansen in de natuur in Ammerzoden

In de eerste week van de zomervakantie in Ammerzoden was drie dagen lang natuurspeeltuin Hoppies gevuld met dansende meiden. De pas afgestudeerde Petri van de Langenberg, ze volgde een opleiding aan de academie voor danseducatie, organiseerde hier haar eerste editie van Peet's Dance Camp. Meisjes uit groep 4 tot en met 8 mochten drie dagen lang dansworkshops volgen. Natuurlijk waren er ook jongens welkom maar die mocht Petri dit jaar nog niet verwelkomen.

door Robert van Dijk

Ammerzoden - Petri ronde afgelopen zomer haar opleiding af aan de academie en liet er geen gras over groeien. Ze startte gelijk haar eigen bedrijf Peet's Dance Projects en het eerste project was een driedaags Dance Camp in de natuurspeeltuin van Hoppies. Bijgestaan door haar moeder, zussen en medestudenten wilde ze drie dagen lang de jonge meiden van de basisschool kennis laten maken met diverse dansstijlen.

De vijftig aangemelde meiden begonnen elke morgen met een gezamenlijke 'Camp Dans'. Om de spieren een beetje los te maken en natuurlijk om in 'the mood for dancing' te komen. Deze 'Camp Dans' zou tevens het slotoptreden moeten gaan worden van de feestelijke afsluiting. Deze afsluiting werd op woensdagmiddag gehouden in het bijzijn van de ouders, opa's en oma's en meerdere belangstellenden.

De deelneemsters werden onderverdeeld in verschillende groepen en mochten dan met diverse docenten kennis maken met verschillen disciplines uit de danswereld. Er was aandacht voor moderne dans, hip-hop, jazz, musical en afro-dance. Alle docenten kwamen van de opleiding waar Petri zelf gestudeerd had. Er waren geen jongens bij de deelnemers maar onder de docenten bevond zich wel een Vlaamse bink die niet onverdienstelijk kon dansen.

Het weer was mooi dus de meeste dames kwamen in bikini zodat er tijdens de rustmomenten gebruik gemaakt kon worden van de vele waterpartijen welke Hoppies rijk is. Ook werd er niet alleen gedanst maar werd er zeker ook gebruik gemaakt van de speelfaciliteiten die Hoppies te bieden heeft.

De laatste dag was er een uitvoering waarin elke groep een stijl voor zijn rekening nam en natuurlijk werd hier ook de gezamenlijke 'Camp Dans' ten uitvoer gebracht. Alle belangstellenden genoten van diverse fantastische optredens en Petri fluisterde me al toe dat het zeker voor herhaling vatbaar was. "Wellicht volgend jaar nog een groep met oudere meiden erbij. De groep acht meiden waren al bang dat ze voor het eerst en gelijk voor het laatst mee mochten doen."

Zoals het bij elk zomerkamp betaamt, was er nog even een moment voor de groepsfoto en kon daarna iedereen moe maar zeker zeer voldaan weer naar huis.

Reageer als eerste
Meer berichten