Logo detorenbommelerwaard.nl


WNC-trainer Cor Prein kan wel leven met de nieuwe indeling waardoor WNC vaker richting Utrecht afreist. Foto: PPM/ Van Mourik WNC
WNC-trainer Cor Prein kan wel leven met de nieuwe indeling waardoor WNC vaker richting Utrecht afreist. Foto: PPM/ Van Mourik WNC

WNC op zoek gegaan naar meer dynamiek in nieuwe seizoen

WNC is de hoogst spelende voetbalclub in deze regio. De Waardenburgers stonden zelfs even op de drempel van de hoofdklasse, maar dat moment kwam volgens trainer Cor Prein nog te vroeg.

door Wout Pluijmert

WAARDENBURG - Prein verlengde in januari, tijdens het trainingskamp in Marbella, zijn contract met nog eens een jaar. Dat betekent dat hij nu aan zijn vierde seizoen als hoofdtrainer begint. Eerder was de 36-jarige oefenmeester uit Culemborg al een jaar tweede trainer op sportpark De Korte Woerden. Prein heeft van WNC een stabiele eersteklasser gemaakt. Komend seizoen gaat WNC vaker op bezoek bij Utrechtse tegenstanders. De grootste derby blijft wel de dubbel tegen LRC Leerdam maar ook de duels met GRC 14 en GJS geven nog enigszins een regiogevoel. Prein is blij dat hij met WNC niet meer naar Zeeland en Rotterdam hoeft. "Dat spreekt mij veel minder aan. Met die Brabantse clubs heb ik minder moeite omdat ik zes jaar bij PSV heb gevoetbald."

Cor Prein bereidt zijn groep voor op het nieuwe seizoen. "De start is belangrijk. We treffen het overigens niet, want we beginnen met een thuiswedstrijd tegen het DHSC van Wesley Sneijder. Dat is zijn oude cluppie en ik begrijp dat hij daar een ton per jaar instopt. Vorig seizoen werden zij met twee vingers in de neus kampioen in de tweede klasse. DHSC moet echt naar de hoofdklasse. Daarna gaan we op bezoek bij het Bennekom. Daar waren wij in de nacompetitie volstrekt kansloos tegen. Dat geldt misschien ook voor DUNO, waar veel geld in wordt gepompt." WNC heeft gezocht naar meer dynamiek op het middenveld en kon voorin, door het vertrek van Grot naar NEC, scorend vermogen gebruiken. ''Ik ben blij met de komst van Joel en Nehemia Sanaky. Achterin hebben wij versterking gekregen van Maxim Kivaka (Unitas/Gorinchem) en Michael Soepnel (Vriendenschaar). Prein heeft in zijn selectie twee spelers die aan herstel werken. Kevin van de Velden zal de competitiestart net niet halen. Ibo Kaya revalideert na een knieoperatie en heeft tot de winterstop nodig om aan te sluiten. Voor de breedte heeft Prein Apucho Sarmiento Huarhua (SCR) en Ronaldo van Steijn uit eigen opleiding aan de selectie toegevoegd. WNC start met 22 spelers.

Reageer als eerste
Meer berichten