Logo detorenbommelerwaard.nl


Museumcontainer in Zaltbommel

Zaltbommel - Aan de Waal langs het plein voor de Verdraagzaamheid in Zaltbommel is afgelopen maandag een opvallende container geplaatst. Deze container heeft Joris Baudoin samen met André Smits beschilderd met de namen van de Europese kunstmusea. Het maakt deel uit van het project museale beelden, waar over een paar jaar ook een boek over zal verschijnen.

Na ieder museum dat Baudoin in Europa bezocht, heeft hij iets gemaakt dat bij dat museum hoort en dit daarna in de container geplaatst. Er zijn veel betonnen werkstukken bij en daardoor weegt de container acht ton.

De museumcontainer draagt een statement uit, volgens Baudoin: "Er zijn misschien wel een miljoen kunstenaars in de wereld waarvan er velen museaal werk maken. Slechts een fractie van het aanbod wordt door de musea getoond. De museumcontainer laat de ontoegankelijkheid van de musea zien voor heel veel werk dat door hen gemaakt wordt."

In de gemeente Zaltbommel is Joris Baudoin bekend van de gootspoken, de schaapjesrotonde en de bulldozer op de dijk in Gameren. De container is nog tot en met 24 september te bewonderen in Zaltbommel.

Reageer als eerste
Meer berichten