Logo detorenbommelerwaard.nl


De pilot voor de zomerverbinding tussen Zaltbommel en Slot Loevestein is uitgesteld naar de zomer van 2018. De gemeente heeft geen schip meer kunnen vinden dat voldoet aan alle eisen.
De pilot voor de zomerverbinding tussen Zaltbommel en Slot Loevestein is uitgesteld naar de zomer van 2018. De gemeente heeft geen schip meer kunnen vinden dat voldoet aan alle eisen.

Geen boot tussen Zaltbommel en Loevestein

De pilot voor de zomerverbinding tussen Zaltbommel en Loevestein is uitgesteld naar de zomer van 2018.

Zaltbommel - Voor de bijzondere vaartocht was een snel veer nodig dat maximaal 40 kilometer per uur (dubbel zo snel als een gewone veerboot) mag varen en die plaats heeft voor minimaal 50 passagiers en fietsen.

Wethouder Looijen: "Wij hadden een schip op het oog dat voldeed aan de eisen en nog beschikbaar was in deze periode. De huidige huurder heeft de huurperiode van het schip echter onlangs en onverwachts verlengd. Wij konden in zo'n korte periode helaas geen ander schip vinden dat voldoet aan de eisen (snel, groot genoeg, veilig) en beschikbaar is."

Zomerveer 2018
"Samen met Riveer werkten we aan de voorbereidingen voor de zomerverbinding. Wij staken de voorbereidingen voor dit jaar en zetten in op 2018. Eind 2017 pakken we de draad weer op om te zorgen dat de zomerverbinding er in 2018 komt. Dat biedt voldoende tijd om vroegtijdig een geschikt schip vast te leggen en in de aanloop naar de zomer te starten met de marketing."

Bijzondere pilot
Wethouder Looijen: "Dit biedt ook de kans om meer uit de pilot te halen. Als er ondernemers zijn die ideeën hebben en willen inspringen op deze bijzondere pilot kunnen zij contact met ons opnemen".

Pilot veerverbinding
De gemeenteraad van Zaltbommel besloot op 6 juli jongstleden bij de behandeling van de voorjaarsnota budget om deze veerverbinding aan te bieden. Het eerste jaar van de snelle veerverbinding voor fietsers en wandelaars tussen Zaltbommel en Loevestein was bedoeld als proef. Als de proef zou slagen, ging de gemeente bekijken of ze deze zomerverbinding jaarlijks kunnen laten uitvoeren. De boot zou van 29 juli tot in september varen tussen Slot Loevestein en Zaltbommel.

Reageer als eerste
Meer berichten