Logo detorenbommelerwaard.nl


Wethouder Gerard van den Anker stelt zichzelf niet meer herkiesbaar voor de nieuwe verkiezingen. Na 20 jaar wil hij de fakkel doorgeven aan iemand die er ook weer vol voor wil gaan.
Wethouder Gerard van den Anker stelt zichzelf niet meer herkiesbaar voor de nieuwe verkiezingen. Na 20 jaar wil hij de fakkel doorgeven aan iemand die er ook weer vol voor wil gaan.

Gerard van den Anker stopt in 2018

Na 20 jaar politiek actief te zijn geweest in de lokale politiek vindt Van den anker het genoeg in Maasdriel. Hij heeft bij het CDA-bestuur aangegeven niet beschikbaar te zijn voor de periode na de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018.

door Robert van Dijk

Maasdriel - "Na drie periodes wethouderschap ga ik plaats maken voor nieuw talent", vertelt Gerard ons. "Het wethouderschap is een fantastische baan die mij altijd veel energie heeft gegeven. Ik heb het met heel veel plezier en passie gedaan, veel meegemaakt en vele mooie dingen kunnen realiseren. Het is een zeer intensieve baan. Ik wil daarom graag de fakkel overdragen aan iemand die er ook weer vol voor wil gaan."

Het CDA-bestuur van Maasdriel geeft aan een zeer gedreven en enthousiast politicus te gaan verliezen bij het vertrek van Gerard. Jaren hebben zij gebruik kunnen maken van zijn ervaring, deskundigheid en vooral betrokkenheid. Dit zullen ze zeker gaan missen. Gerard was altijd betrokken bij de inwoners van Hedel, en na de herindeling van geheel Maasdriel. Vaak was hij te zien op allerlei evenementen en festiviteiten binnen de gemeente. Zichtbaar, herkenbaar en aanspreekbaar was altijd het devies van CDA Maasdriel en daar was Gerard zeker een voorbeeld van. "Ik vind het belangrijk te luisteren naar de mensen en waar mogelijk iets voor ze te kunnen betekenen. Men kreeg van mij altijd antwoord op de vragen ook al was dat helaas wel eens nee, weliswaar met een uitgebreide motivering."

Gerards expertise lag toch wel in de portefeuille ruimtelijke ordening. Mooie bouwprojecten hebben zich zeker de laatste jaren ontwikkeld binnen de diverse kernen van de gemeente Maasdriel. Noem onder meer de Maximahof in Hedel, 'de Witte Wijk', Kerkdriel Noord, Centrumplan Kerkdriel, Ammerzoden-Noord, Weteringshoek in Rossum en de Varikse Driehoek in Heerewaarden. Mooie dossiers die nu allemaal als paddenstoelen uit de grond rijzen. Vaak gingen mooie initiatieven de kast in vanwege de woningcontigentering en moest Gerard weer de barricade op binnen de regio en de provincie om toch deze broodnodige woningbouwprojecten vlot te trekken. Ook de plannen van de overheid rondom de grote rivieren die onze gemeente rijk is kende in Gerard een goed geïnformeerde discussiepartner welke altijd de belangen van de Maasdrielse burger op deskundige wijze wist te vertegenwoordigen.

Afgelopen voorjaar deed Gerard nog een gooi naar de Tweede Kamer, maar er waren onvoldoende zetels. Een plaats op de reservebank rest onze wethouder, maar daar doet Gerard het niet voor. Bestuur, fractie en alle leden van CDA Maasdriel willen Gerard bedanken voor zijn inzet en ze wensen hem veel succes in zijn verdere carrière.

Reageer als eerste
Meer berichten