Logo detorenbommelerwaard.nl


Het regende hoogtepunten tijdens AmmerRock. Vooral headliners Loren Nine, Daniel Cane, Volbeat Tribute en Note to Amy maakten er allemaal een feestje van. Foto: Guido van Bruchem
Het regende hoogtepunten tijdens AmmerRock. Vooral headliners Loren Nine, Daniel Cane, Volbeat Tribute en Note to Amy maakten er allemaal een feestje van. Foto: Guido van Bruchem

Moshpits en ontroering tijdens AmmerRock

In The Sacred Heart Pub vond vorige week vrijdag, zaterdag en zondag het festival AmmerRock plaats, een festival voor beginnende en regionale bands. Drie dagen lang stond de Pub in het teken van muziek, whisky's, bieren en lekker eten.

Ammerzoden - Met het uitvallen van The Skeer op dag één moest het programma meteen al worden aangepast. De band Lights Out ging van opener naar afsluiter en hierdoor werd op het nieuwe podium het festival afgetrapt met Rhinorino. Het zwaartepunt van de eerste dag lag vooral bij Volbeat Tribute, waar het gros van de 150 mensen voor kwam. En zij kregen meer dan waar voor hun geld, zeker als je je bedenkt dat er geen toegang werd gevraagd. Vuisten gingen in de lucht, en tafels moesten aan de kant, want het ging tekeer. De strakke melodieën zweepten op tot een heuse moshpit.

Nadat op de eerste dag de trommelvliezen op de proef waren gesteld, had het festival op zaterdag een rustiger karakter. Op papier althans. De eerste groep Allen Key wilde dan ook niets weten van een rustig begin. The Fact uit Hedel speelde later letterlijk in hun achtertuin en buitte dat thuisvoordeel meteen uit. Het publiek werd net als de meegekomen fans op hun wenken bediend. Rond middernacht was het tijd voor de grootste naam op het affiche: Note to Amy. De band kwam, zag en overwon. Professionaliteit ten top, deze show was de klap op de vuurpijl. Wat een beleving.

De zondag was aangekondigd als relaxte tegenhanger van de andere dagen, maar bleek uiteindelijk de meest besproken dag te worden. Met twee optredens die de tongen nog lang lieten roeren: Daniel Cane en Loren Nine (foto). Mensen spreken er nog over en ook de organisatie komt superlatieven tekort. Daniel Cane ging zelfs op een kruk tussen de mensen zitten. Bij Loren Nine was het muisstil, iedereen leek elke uithaal en snik te willen verstaan.

www.ammerrock.nl

Reageer als eerste
Meer berichten