Logo detorenbommelerwaard.nl


Wil jij ook met je naam of bedrijfsnaam op de auto van de Dutch Divas komen te staan en zo zes dagen door Europa rijden? Neem dan contact op met de dames via hellenvantilborg@hotmail.com. Je kunt nog tot 23 augustus een 'tegeltje' kopen.
Wil jij ook met je naam of bedrijfsnaam op de auto van de Dutch Divas komen te staan en zo zes dagen door Europa rijden? Neem dan contact op met de dames via hellenvantilborg@hotmail.com. Je kunt nog tot 23 augustus een 'tegeltje' kopen.

Dutch Divas roadtrippen door Europa

Evelien van Wijk (34) en Hellen van Tilborg (31), ofwel de Dutch Divas, uit Brakel gaan op 28 augustus deelnemen aan de Discovery Run. Dit jaar gaat de zesdaagse roadtrip door Europa ten bate van De Stichting Dravetsyndroom Nederland Vlaanderen.

door Mieke Boelen

Brakel - Van Wijk, die voor de vijfde keer de uitdaging aangaat, en Van Tilborg, voor de derde keer, hebben er zin in. "Het is vooral mooi om het goede doel te steunen, want door het wedstrijdelement dat er in zit proberen we de meeste punten te scoren voor het geldbedrag, dus we zijn heel fanatiek." Volgens de deelnemers komt er tijdens de prachtige route veel moois op hun pad. "Het contact met de mensen en de gastvrijheid. Als we actief bezig zijn om de meest uiteenlopende opdrachten uit te voeren, staan we ervan te kijken hoe open de mensen zijn." Het tweetal raakt niet uitgepraat over hun onvergetelijke belevenissen tijdens voorgaande roadtrips. "In een heel oud kerkje in Frankrijk hebben we 'n keer de klok geluid en toen we een sint-maartenliedje moesten gaan zingen om een snoepje te verdienen, kwamen we in een pleeggezin met tien kinderen terecht. We moesten water uit een waterval halen, eieren zonder stempel zoeken en meel bij een boer halen en vervolgens pannenkoeken bakken." De Dutch Divas zijn het er over eens dat eigenlijk alles leuk is aan de Discovery Run. "Ook de contacten met de andere deelnemers, iedereen helpt elkaar. Dit jaar verschijnen er 65 teams uit Nederland en België aan de start en gaat de route via Zuid-Duitsland, richting Oostenrijk, Italië en Slovenië. Er zijn allerlei mooie of gepimpte oude auto's, maar ook oude campers en iedereen maakt er iets leuks van."

In hun witte 30 jaar oude Volkwagen Golf met oranje dak, voorzien van delftsblauwe tegeltjes, hebben de Dutch Divas over belangstelling niet te klagen. "Wij zijn een van de weinige vrouwenteams die deelnemen." Ze benadrukken: "We willen graag dat zoveel mogelijk sponsors voor het goede doel een tegeltje met hun naam op de auto zetten, dat kan al voor vijftig euro."

Reageer op dit nieuws 2
Meer berichten