Logo detorenbommelerwaard.nl

Statushouders koken voor hun buurtgenoten

Samsom, Kubrom, Abdullahi en Simon maken een maaltijd voor hun buurtgenoten in Hedel. Zo willen ze de buurtbewoners leren kennen.
Samsom, Kubrom, Abdullahi en Simon maken een maaltijd voor hun buurtgenoten in Hedel. Zo willen ze de buurtbewoners leren kennen.

Burendag is een jaarlijks terugkerend feestje dat je viert met je buren en de buurt. In Hedel is voor de Burendag op zaterdag 23 september een speciaal programma opgezet.

Hedel - Statushouders (vluchtelingen die een verblijfsvergunning hebben gekregen) koken die dag voor hun nieuwe buren en buurt. Onder het genot van een feestelijke gezamenlijke maaltijd maken ze graag kennis met die buren.

Dit is een initiatief van de mannen die op de foto staan. Samsom, Kubrom, Abdullahi en Simon komen uit Somalië en Iritrea en het Oranjefonds, Rotaryclub Zaltbommel en Lionsclub De Bommelerwaard ondersteunt hun initiatief. Alle mensen uit de buurt hebben een uitnodiging in de brievenbus ontvangen. Ruim 60 buurtbewoners zijn zaterdag aanwezig. Zij beloofden dit aan de jongens die persoonlijk langs de deuren gingen om te vragen of ze langs wilden komen.

Uitdaging
De grote uitdaging voor deze jongens is echt te integreren en ook kans te maken op een baan in hun nieuwe leefomgeving. Daarom nodigen deze jonge statushouders iedereen uit gezellig bij ze aan tafel te komen. Ze koken verschillende gerechtjes en verheugen zich erop dat te nuttigen met de mensen uit hun buurt. Onder het genot van een hapje en een drankje, met de kans iets te proeven van hun kookkunsten uit het land van herkomst, leren ze hun buren graag kennen. Spannend en boeiend voor de statushouders om zo een brug te slaan met hun nieuwe buurt en buren.

De maaltijd vindt plaats aan de Dreef 2 in Hedel waar de buurt van harte welkom is tussen 16.00 en 20.00 uur.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox