Logo detorenbommelerwaard.nl


Een kleine 6.000 buurten in heel het land organiseren een activiteit op deze dag, bijna 1.400 meer dan vorig jaar. Kijk op www.burendag.nl voor meer activiteiten in de buurt. Foto: ©Oranje Fonds - Bart Homburg
Een kleine 6.000 buurten in heel het land organiseren een activiteit op deze dag, bijna 1.400 meer dan vorig jaar. Kijk op www.burendag.nl voor meer activiteiten in de buurt. Foto: ©Oranje Fonds - Bart Homburg (Foto: ©Oranje Fonds - Bart Homburg)

Burendagactiviteiten in de regio

In de Bommelerwaard worden een aantal activiteiten gehouden tijdens Burendag, zaterdag 23 september. Hieronder vind je een overzicht van een aantal van deze activiteiten. Kijk op www.burendag.nl voor andere activiteiten in de buurt.

Hurwenen
De IJsclub en de Dorpsraad geven de Burendag in Hurwenen dit jaar een extra feestelijk tintje. In de ochtend tussen 10.00 en 12.00 uur gaan vrijwilligers aan de slag met het gezamenlijk opruimen van zwerfafval. Er wordt om 10.00 uur verzamelt in Dorpshuis De Kil. Extra vrijwilligers zijn altijd welkom.
Rond 15.00 uur zijn alle inwoners van Hurwenen en elders wonende leden van de IJsclub uitgenodigd op het terrein van de wateropvang aan de Molenstraat. De burgemeester zal dan de feestelijke opening van het wandelpark en de ijsbaan inluiden. Daarbij zullen de prijswinnaars van de namen voor zowel het wandelpark als de mobiele koek&zopie worden gehuldigd. Aansluitend is er receptie met diverse activiteiten voor de kinderen. Voor nieuwe inwoners is deze feestelijke gelegenheid meteen een mooie kans om hun dorpsgenoten te leren kennen en om de saamhorigheid te versterken.

Waardenburg
Voor een gezellig samenzijn ben je op Burendag bij het Natuurhistorisch Museum de Oersprong op de juiste plaats. Bij het museum komt een gigantisch opblaasbaar dartbord te staan. Heb jij moeite om de juiste plaats op het bord te raken? Probeer het dan eens met dit grote opblaasbare superdarts, misschien dat het dan lukt. Bij bullseye mag je gratis naar binnen!

Zaltbommel
Wijkplatform De Spellewaard houdt op Burendag een wijkmarkt. Op winkelcentrum De Schans is van 10.00 tot 15.00 uur van alles te doen. Er is een hobbymarkt, een kleine rommelmarkt en een informatiemarkt. Voor de kinderen is er een kleedjesmarkt. Ook kunnen zij zich vermaken op het springkussen en zich laten schminken. Buurtcoach Willem Roefs van Spel& is aanwezig met een sportieve activiteit voor de jeugd.

Meer buurten dan ooit vieren dit weekend Burendag. Een kleine 6.000 buurten in heel het land organiseren een activiteit op deze dag, bijna 1.400 meer dan vorig jaar. Een bijzondere mijlpaal voor organisatoren Douwe Egberts en het Oranje Fonds, die met Burendag het contact tussen buurtgenoten willen bevorderen. Het is de 12e keer dat het evenement gehouden wordt.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox