Logo detorenbommelerwaard.nl


Jeroen de Groot is terug bij Jan van Arckel. Hier is hij in de bekerwedstrijd in actie tegen zijn vorige club DSC uit Kerkdriel. Van de sterke spits wordt in Ammerzoden veel verwacht. Foto: Wout Pluijmert
Jeroen de Groot is terug bij Jan van Arckel. Hier is hij in de bekerwedstrijd in actie tegen zijn vorige club DSC uit Kerkdriel. Van de sterke spits wordt in Ammerzoden veel verwacht. Foto: Wout Pluijmert

Brakel opeens niet te kloppen

Het echte werk is begonnen. Na een zes tot acht weken durende voorbereiding moesten de voetbalclubs klaar zijn voor de competitie. Dat lukte deels, want van de veertien wedstrijden wonnen zeven clubs uit onze regio.

door Wout Pluijmert

Zaltbommel - Nou zegt dat natuurlijk nog helemaal niets. Niet elke club is nu al helemaal klaar. Dat hoeft ook niet. Bovendien speelden een aantal

streekclubs tegen elkaar. Wat te denken van Kerkwijk tegen Brakel. Bij Kerkwijk is Hans van Gameren de nieuwe trainer. Hij werkte vorig seizoen nog bij Brakel, waar hij de boel niet aan de gang kreeg en puntloos onderaan eindigde. Bij Brakel is ingegrepen, want zo kon het natuurlijk niet verder. Met Hans de Jong werd een jonge ambitieuze trainer binnengehaald. Vorig seizoen had hij nog de hoogste jeugd van Nivo Sparta onder zijn hoede.

De Werkendammer gebruikte zijn netwerk om de selectie van Brakel meer body te geven. De club gaf hem alle ondersteuning. En kijk, Brakel is opeens een winnend elftal. Won vrijwel alles in de voorbereiding, bereikte met drie overwinningen de volgende ronde van de beker en klopte op de eerste speeldag meteen Kerkwijk.

Een stukje verderop stonden het gedegradeerde Zuilichem en Well tegenover elkaar. De verschillen waren klein, maar Zuilichem opende wel met een 1-0 overwinning. Op zondag was er dan nog Hedel tegen HRC'14. De fusieclub uit Rossum/Hurwenen bouwt aan een nieuw team en kwam nog net tekort tegen Hedel, dat door twee treffers van Bas van der Star met 2-0 won. De grote clubs uit de regio zijn slechts deels tevreden. WNC, dat nog lang niet volledig is, kon toch wel leven met het 0-0 gelijkspel bij Bennekom. Dat gevoel was op het Bommelse sportpark De Watertoren heel anders.

Voor komend weekeinde staan de derby's tussen Well en Kerkwijk en zondag Heerewaarden-Hedel op het programma. Jan van Arckel gaat in Haren op bezoek bij SBV. De ploeg uit Ammerzoden begon uitstekend aan het seizoen met een 5-1 overwinning op Ophemert. Trainer Erik Oeben is na zondag uiterst tevreden.

"Een 5-1 overwinning telt natuurlijk en zeker als je een groot deel van de wedstrijd met tien man speelt. Vorig seizoen speelden wij nog 0-0 tegen deze tegenstander."

Oeben raadpleegde nog even het lijstje namen van zijn team. "De gemiddelde leeftijd van het team wat er zondag stond ligt op 20,2 jaar. Daar kan ik nog wel even mee verder. Ik ben vorig jaar gestart om er een systeem en vooral beleving in te brengen." Oeben is niet voorzichtig om jeugd de kans te geven. Hij heeft de jonge Wouter Goesten de rol als spelverdeler gegeven.

Programma dit weekend
Zaterdagvoetbal: WNC-DHSC, Almkerk Nivo Sparta, Roda Boys/Bomm.-Drechtstreek, GVV'63-Willem II, Haaften-Sparta'30, Well-Kerkwijk, Brakel-SVS'65, MVV'58-ASH, Peursum-Zuilichem. Zondagvoetbal: Alem-MEC'07, DSC-CHC, SCZ-RKVSC, SBV-Jan van Arckel, HRC'14-Wadenoijen, Heerewaarden-Hedel.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox