Logo detorenbommelerwaard.nl


De vereniging werd zestig jaar geleden opgericht als Katholieke Arbeiders Bond. De leden betaalden toen een kwartje contributie per maand. Dit en meer vind je terug in het boek. Foto: Jubileumcommissie, v.l.n.r. Thijs van Keulen, Henk Verlouw, Henk Danklof, Jan Piels en Marion Roeling.
De vereniging werd zestig jaar geleden opgericht als Katholieke Arbeiders Bond. De leden betaalden toen een kwartje contributie per maand. Dit en meer vind je terug in het boek. Foto: Jubileumcommissie, v.l.n.r. Thijs van Keulen, Henk Verlouw, Henk Danklof, Jan Piels en Marion Roeling.

Fraai jubileumcadeau voor St. Jozef

In de eerste week van oktober viert Seniorenvereniging St. Jozef in Ammerzoden haar zestig jarig bestaan. Ter ere van dit jubileum heeft de plaatselijke historicus Bart van Helvoort een mooi boek geschreven over de historie van Ammerzoden van net na de oorlog tot aan de jaren zeventig: 'Ammerzoden vroeger, wat wij er nog van weten.' De periode dat de huidige leden 'midden in het leven' stonden.

door Robert van Dijk

Ammerzoden - Met een mooi jubileumjaar in het verschiet vond het zittende bestuur van St. Jozef het een goed idee een jubileumcomité in het leven te roepen. Elke tien jaar wordt het jubileum gevierd door deze club van bijna 500 leden. Elk decennium verdient de nodige aandacht dus Henk Danklof, Thijs van Keulen, Henk Verlouw, Marion Roeling en voorzitter Jan Piels staken de koppen bij elkaar. De feestcommissie is tot een mooi programma gekomen voor de senioren in Ammerzoden.

Op dinsdag 3 oktober trapt de vereniging af met het sportieve gedeelte. Een koersbaltoernooi in de kring Maas-Dommel. Leden uit deze regio kunnen zich inschrijven voor dit mooie toernooi.

Op donderdag 5 oktober is de grote feestdag. Om 10.30 uur is er een mis in de St. Willibrorduskerk in Ammerzoden welke opgedragen wordt door Bertus Bus. Hierna is er een kopje koffie in Partycentrum de Weesboom. Na de koffietafel zal de middag verder opgeluisterd worden door cabaretgroep Mooi Weer uit Arnhem. Ook is er een kwartet van herenkoor Il Favorito uit Ammerzoden welke een aantal mooie nummers ten gehore brengen. Natuurlijk is er voor de gasten ook een hapje en een drankje. Om 17.30 zal het programma zijn einde vinden.

Zaterdag 7 oktober staat in het teken van muziek. Het smartlappenkoor de Disselzangers, een onderdeel van St. Jozef, houdt dan een oergezellige meezingmiddag. Vanaf 13.00 uur zingen hier de Disselzangers, 't Hèmerts Visserskoor, Warempel en Bekaant Goed. De toegang is hier gratis.

Ter ere van het jubileum ontstond het initiatief om een mooi boek te laten schrijven door Bart van Helvoort. Het boek is een gezamenlijk initiatief van Stichting Langs de Mèrsloot en de seniorenvereniging. Veel mensen, leden van St. Jozef, hebben hun herinneringen in een aantal sessies opgehaald. De schrijver heeft hier leuke verhalen van weten te schrijven en ook de juiste foto's erbij gezocht. Het is een fraai boek geworden van ruim 200 pagina's. Natuurlijk wordt ook de oprichting van St. Jozef nog eens beschreven. Buiten de leden die per gezin een exemplaar aangeboden krijgen, wordt het boek ook te koop aangeboden bij de seniorenvereniging in d'n Dissel, bij stichting Langs de Mèrsloot en bij Primera in de Boons Supermarkt.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox