Logo detorenbommelerwaard.nl


Henk Murraij is er in geslaagd om op realistische wijze in 'Durven zijn' zijn levensvisie en broederliefde te verwerken in één indrukwekkende roman. Het boek is te koop bij The Read Shop in Hedel en binnenkort ook in andere boekwinkels.
Henk Murraij is er in geslaagd om op realistische wijze in 'Durven zijn' zijn levensvisie en broederliefde te verwerken in één indrukwekkende roman. Het boek is te koop bij The Read Shop in Hedel en binnenkort ook in andere boekwinkels.

Boek 'Durven zijn' gepresenteerd

'Durven zijn' is de titel van het boek dat door Henk Murraij (53) uit Hedel op vrijdag 22 september werd gepresenteerd. Als eerbetoon aan zijn overleden broer Ad, kregen zijn neefje en nichtje het eerste exemplaar. Op zaterdag 23 september was de belangstelling voor de signeersessie eveneens groot.

door Mieke Boelen

Hedel - Debuterend romanschrijver Murraij heeft letterlijk en figuurlijk veel in zijn mars. Bij de onthulling van de debuutroman wist de schrijver er met de doedelzakspeler een speciaal muzikaal tintje aan te geven. "De Murraijs hebben Schotse voorouders en bij aankomst in Santiago worden de pelgrims verwelkomd door een doedelzakspeler." Onder het motto 'Alles gaat zoals het gaat, ook al is dat anders' publiceert hij met 'Durven zijn' een verhaal dat tegen de stroom ingaat. "Tegelijkertijd is het herkenbaar voor iedereen, want de onzekerheid over hoe anderen je zien, voorkomt vaak dat je durft te zijn." Volgens Murraij doet tachtig procent van de mensen dingen, die ze niet willen doen. "Ik heb alles losgelaten en ben met een rugzak rond gaan lopen en dan weet je, mede door je opvoeding, wat er in het leven toe doet. In het boek leg ik uit dat iedereen gelijk is."

Tijdens de 3200 kilometer lange Camino, zijn 'levensreis' met een bijzondere missie, was Murraij constant in gedachten verweven met zijn broer Ad, die op 56-jarige leeftijd overleed. "Zijn as reisde in m'n backpack vanaf Hedel mee naar het einde van de wereld, naar Finisterre met prachtig uitzicht over de Middellandse Zee, waar hij met de wind verder reisde."

"De mensen zijn enorm trots op hem", zegt Fred van Berge van The Read Shop in Hedel, waar de presentatie plaats vond. "In zijn mooie speech wist Murraij de ontmoeting met mensen tijdens zijn zoektocht prachtig toe te lichten en het is een intiem, persoonlijk geschreven boek met veel wijsheid, waarin hij aan de negatieve dingen een positieve draai wil geven. Tijdens de signeersessie zie je dat ze echt bewondering voor hem hebben, want er stond de hele dag door een heel lange rij. Voornamelijk mensen uit Hedel en omgeving."

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox