Logo detorenbommelerwaard.nl


Joel Sanaky kwam samen met zijn broer Nehemia van T.E.C. naar WNC. Joel, hier tegen DHSC aan de bal is een aanvaller. Nehemia meer het loopwonder op het middenveld. Foto: Joos van Mourik
Joel Sanaky kwam samen met zijn broer Nehemia van T.E.C. naar WNC. Joel, hier tegen DHSC aan de bal is een aanvaller. Nehemia meer het loopwonder op het middenveld. Foto: Joos van Mourik (Foto: Wout Pluijmert)

Seinen op rood bij Nivo Sparta

De kop van de voetbalcompetitie is er nog maar net af, maar opmerkelijk is de goede start van WNC en Roda Boys/Bommelerwaard. Nivo Sparta is met één punt uit de eerste twee duels nog zoekende. Een flitsstart op zondag ook voor Alem en Jan van Arckel.

door Wout Pluijmert

Zaltbommel - Bij WNC was men voorafgaande aan dit seizoen meteen tevreden met de indeling in de meer Utrechts getinte eerste klasse. Uit de twee eerste ontmoetingen, met Bennekom en DHSC, pakte de ploeg knap vier punten en dat biedt perspectief. Zaterdag de op papier wat eenvoudigere klus tegen GRC 14. De ploeg uit Giessen/Rijswijk is nog puntloos maar thuis toch altijd gevaarlijk. Roda Boys/Bommelerwaard-trainer Frank Brands moest in de voorbereiding even zoeken maar heeft zijn team goed staan. De overwinning van zaterdag op Drechtstreek is knap. Zaterdag gaat de reis naar Hardinxveld, dat nog puntloos is. Als de Aalster formatie, die dinsdag nog wel een lesje kreeg van de B-keus van Kozakken Boys, vol gas geeft, komt men op negen punten. Nivo Sparta heeft een valse start en moet zaterdag thuis tegen koploper Papendrecht maar eens laten zien waartoe het echt in staat is. Voor de boys van trainer Theo de Boon is het zaak om de aansluiting te vinden. Haaften en GVV'63 zijn middenmoters in de derde klasse en krijgen beide te maken met een ploeg die nog puntloos onderaan staat en daar schuilt meteen een groot gevaar. Haaften gaat naar NEO'25 en dat is geen gemakkelijk klusje. GVV'63 gaat op bezoek bij het gepromoveerde Olympia'60, dat zichzelf als titelkandidaat benoemde, maar nog wel op nul staat. De vierdeklassers uit de Bommelerwaard zijn vrijwel allemaal terug te vinden in het rechterrijtje en dat is bepaald geen goede zaak.

Twee derby's in het weekeinde. Op zaterdag Zuilichem-Kerkwijk en zondag Jan van Arckel tegen HRC'14.

Uitslagen: WNC-DHSC 1-0, Willem-Paul van der Heijden. Almkerk-Nivo Sparta 2-0. Roda Boys/Bomm.-Drechtstreek 2-0, Sjors Maas (2), GVV'63-Willem II, Mathijs Libbers (2), Richan Kreling, Dennis de Bruin. Haaften-Sparta'30 5-1, Tijmen Gerringa (2), Nicolai van Wageningen, Johnny Noorthoek. Brakel-SVS'65 2-0. Peursum-Zuilichem 6-2, Peter van der Laar (2), MVV'58-ASH 2-2, Emil van Wageningen (2). Well-Kerkwijk 1-0, Stefan van Osch. Alem-MEC'07 5-1, Mats Steenbekkers (3), Lars Steenbekkers, Hans van de Bogaard. DSC-CHC 2-4, Bas Vos (2), SBV-Jan van Arckel 0-2, Jeroen de Groot (2). HRC'14-Wadenoijen 0-1. SCZ-RKVSC 5-3, Paul Lans (2), Nafreddine Jaowad. Heerewaarden-Hedel 3-2, Heerewaarden: Joey de Graaf, Marvin Zandee, Bas van Duijvenvoorden. Hedel: Patrick Janse, Bas van Ruijmbeke.

Zaterdag: GRC 14-WNC, Hardinxveld-Roda Boys/Bomm, Nivo Sparta-Papendrecht, NEO'25-Haaften, Olympia'60-GVV'63, ASH-Noordeloos, Zuilichem-Kerkwijk, SVS'65-Well, Arkel-Brakel.

Zondag: BZS-Alem, Buren-DSC, Hedel-Ravenstein, Mosa'14-Heerewaarden, Wadenoijen-RKVSC, Jan van Arckel-HRC'14.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox