Logo detorenbommelerwaard.nl


Kom je mee griezelen tijdens de Kinderboekenweek? oor kinderen is het lidmaatschap van de bibliotheek tot 18 jaar gratis. Bibliotheek Rivierenland hanteert géén inschrijfgeld.
Kom je mee griezelen tijdens de Kinderboekenweek? oor kinderen is het lidmaatschap van de bibliotheek tot 18 jaar gratis. Bibliotheek Rivierenland hanteert géén inschrijfgeld.

Kinderboekenweek 2017: Griezelen!

De Kinderboekenweek is dit jaar van woensdag 4 tot en met zondag 15 oktober. Bibliotheek Rivierenland organiseert ook dit jaar weer geweldige activiteiten rond het thema 'Gruwelijk eng!'. Brrr…. Monsters maken, geheimtaal schrijven, voorstellingen, film, spannende voorleesfeestjes, een Kinderboekenbal; er is veel te doen in de bieb en iedereen is welkom!

Regio - De hele week viert Nederland het kinderboek en dat gaat in de bibliotheekvestigingen in Rivierenland geen dag onopgemerkt voorbij. En vanaf 4 oktober kunnen kinderen in de bieb gratis een unieke Kinderboekenweek DOE-krant meenemen. Tenminste, als ze naar de bieb durven te komen. Een volledig activiteitenprogramma is te vinden op www.bibliotheekrivierenland.nl.

De Kinderboekenkrant biedt voor 8 tot 12-jarigen een helder overzicht van de leukste boeken die er voor hen te vinden zijn. Hij staat vol tips, weetjes en achtergronden over kinderboeken en schrijvers.

In Zaltbommel kunnen kinderen tijdens de Kinderboekenweek enge monsterletters maken en Geheimtaal leren schrijven. Bijvoorbeeld een gave monstertekening voor op de slaapkamerdeur met 'Pas op! Monsters om de hoek!'. Of de eigen naam zo geheim maken, dat niemand het meer kan lezen. We maken er een kunstwerkje van, dus kom gezellig meedoen in de bieb. Voor 7,50 euro per kind wordt er iets heel spannends uitgeletterd. Ouders kunnen even rustig een boodschapje doen of erbij blijven onder het genot van een kopje koffie. In Zaltbommel kan men op vrijdag de 13e een eigen eng monster haken. Aanmelden kan via de website.

Op zaterdag 14 oktober verandert een groot deel van Het Weeshuis in Culemborg in een podium voor het Kinderboekenbal. Georganiseerd door met De Vlinderfabriek, Elisabeth Weeshuis Museum, Studio Wollebrandshof en Lucienne Bartels Cultuuronderwijs. Er valt de hele dag van alles te beleven voor iedereen van 4 jaar en ouder: Huiveren bij de griezelverhalen van meesterverteller Eric Borrias, het 'Geheim van de tafel' ontrafelen op de weeshuiszolder, afdalen in de museumkelder voor de workshop 'Gruwelijk schminken' en samen aan de slag op de spelvloer of in het atelier. Voor deze dag zijn er kaartjes te koop via www.culemborgskinderboekenbal.nl. Vooraf een kaartje kopen voor 5 euro, aan de deur kosten de kaartjes 7,50 euro.

In de herfstvakantie komt Paul van Loon met de voorstelling 'De kunst van het griezelen' op woensdag 18 oktober twee keer, om 12.00 en 15.00 uur, griezelen in Theater De Fransche School in Culemborg. Kaarten kosten 12 euro en te koop via De Fransche School.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox