Logo detorenbommelerwaard.nl


De Two Rivers Marathon wordt op 25 februari 2018 gelopen. Inschrijven kan via de website www.tworiversmarathon.nl. Foto: Two Rivers Marathon
De Two Rivers Marathon wordt op 25 februari 2018 gelopen. Inschrijven kan via de website www.tworiversmarathon.nl. Foto: Two Rivers Marathon

Derde Two Rivers Marathon in 2018

De derde editie van de Two Rivers Marathon wordt op 25 februari 2018 gelopen. Twee rivieren, de Maas en de Waal, vormen het prachtige decor van deze marathon. Een parcours van 42 kilometer door de Bommelerwaard, grotendeels over de zo kenmerkende dijken van deze omgeving. Start en finish zijn in Zaltbommel. De inschrijving is inmiddels gestart.

Zaltbommel - De Two Rivers Marathon is in de kern een voorbereidingsmarathon op de befaamde Two Oceans Marathon die op paaszaterdag in Kaapstad, Zuid-Afrika, wordt gelopen. De Two Oceans is een ultramarathon over 56 kilometer. Dit evenement zegt de 'mooiste marathon ter wereld' te zijn. Hij oefent een enorme aantrekkingskracht uit, ook op Nederlanders. Jaarlijks reizen zo'n 150 tot 200 Nederlanders af naar Kaapstad. Zo ook het team 'Hardlopen in Zuid-Afrika' met roots in Zaltbommel. Ed Kooijman en Marco van Leeuwen, beiden woonachtig in de Bommelerwaard, zijn de stuwende kracht achter zowel de Two Rivers Marathon als de hardloopreizen naar Zuid-Afrika.

Voor de Nederlandse deelnemers aan de Two Oceans Marathon is de Two Rivers Marathon een perfecte training maar ook een mooie kans om andere lopers te ontmoeten die hetzelfde avontuur aangaan. Deelnemen aan de Two Oceans Marathon kan niet zomaar, je moet je hiervoor officieel kwalificeren. "Het is dan ook een grote eer dat de organisatie van de Two Oceans Marathon ons evenement nu noemt als officiële qualifier in Nederland", zegt Ed Kooijman. Deelnemers komen mede hierdoor uit heel Nederland naar Zaltbommel om deel te nemen aan het evenement. "Net als vorig jaar verwachten we ook dit jaar internationale deelnemers in ons veld, we hebben in ieder geval weer een Zuid-Afrikaanse loper aan de start."

"Het is een stevige klus, het organiseren van een dergelijk evenement", zegt Marcel Theunissen. "Heel gaaf om al vanaf het allereerste uur betrokken te zijn. Twee jaar geleden is deze marathon voor het eerst georganiseerd. Ik liep toen ook mijn allereerste marathon. Super om dat in onze fraaie regio te mogen doen." De focus van Theunissen ligt inmiddels op 25 februari 2018, het wordt de derde keer dat hij de Two Rivers Marathon loopt. "Niet alleen als loper, maar ook als ondernemer ondersteun ik dit evenement van harte." Samen met een groep enthousiaste ondernemers, bijna allemaal ook hardloper én deelnemer, zet hij de schouders onder dit evenement. "Anders kan een dergelijk evenement nooit op zo'n professionele wijze worden neergezet."

De marathon start en finisht in Zaltbommel bij de Poorterij en de Stadsbrouwerij. Deelnemers van de vorige edities weten inmiddels dat de locatie garant staat voor een mooi feestje. Een finish wordt niet alleen beloond met een stoere medaille, maar ook met een verfrissend biertje. Welverdiend, maar ook om aan te geven dat dit evenement staat voor gezelligheid en gemoedelijkheid. Het binnenterrein achter De Poorterij en Stadsbrouwerij wordt ingericht als Foodplein. Ook wordt daar, na de finish. de Braai aangestoken, een barbecue met een Zuid-Afrikaanse touch.

Lopers kunnen zich naast de individuele marathon ook inschrijven voor de Duo-Marathon en de Run-Bike-Run. De Duo-Marathon lopers delen de marathonafstand en lopen ieder een halve marathon. De Run-Bike-Run deelnemers doen met een team van 3 of 4 personen mee. Dit om het evenement ook toegankelijk te maken voor lopers die geen hele marathon willen lopen.

Inschrijven
Lopers kunnen zich inschrijven inmiddels via de website van de Two Rivers Marathon: www.tworiversmarathon.nl. Het aantal beschikbare startbewijzen is, ten opzichte van vorige editie, verdubbelt naar 400. Dit om tegemoet te komen aan de enorme vraag.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox