Logo detorenbommelerwaard.nl


Voor de workshops kun je je ter plaatse aanmelden. De overige activiteiten zijn zonder reservering bij te wonen.
Voor de workshops kun je je ter plaatse aanmelden. De overige activiteiten zijn zonder reservering bij te wonen. (Foto: Marcel Koppen)

Slot Boekenstein: Griezelige verhalen, workshops en activiteiten

Slot Loevestein staat zondag 8 oktober volledig in het teken van kinderboeken, lezen en schrijven. Loevestein en boeken zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden sinds Hugo de Groot in 1621 ontsnapte in een boekenkist. Met Slot Boekenstein worden geschiedenisverhalen en verhalen uit deze tijd samengebracht. Slot Boekenstein sluit aan bij de Kinderboekenweek en het thema griezelen.

Poederoijen - Beheerder Tim Schrijver legt het belang van Slot Boekenstein uit: "Lezen is niet alleen plezierig, het is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Het prikkelt de fantasie en stimuleert onder meer de taal- en spraakontwikkeling en sociaal-emotionele vaardigheden. Met Slot Boekenstein spelen we hierop in met tal van activiteiten, workshops en verhalen. Het is een leuk, en ook leerzaam, dagje uit voor kinderen en hun (groot)ouders." Gevraagd naar de verschillende activiteiten begint Tim te stralen. "We hebben niet stilgezeten dit jaar. Kinderen kunnen leren vloggen, aansluiten bij een theater workshop, meedoen met de voorleeschallenge, genieten van een optreden van Igor Krulsnor, ganzenveer schrijven, boekiewoekiedansen, en nog veel meer. Er is van alles te beleven. Nieuw is trouwens ook het kinderboekenbal, dat wordt een knaller van een afsluiter!"

Kinderboekenbal
Na een middag vol activiteiten is er aansluitend een feest; een waar Kinderboekenbal. Tijdens deze avond worden kinderen en hun (groot)ouders ontvangen door de pretkok, waarna ze genieten van een klein dinerbuffet, muziek en entertainment. Aan het einde van de avond krijgen alle kinderen een goodiebag mee naar huis. Tim geeft als afsluiter nog een handige tip mee: "Let wel, er is een beperkt aantal kaarten verkrijgbaar voor het Kinderboekenbal. Wil je er absoluut bij zijn, koop dan je kaartje online in de voorverkoop."

Wat is er wanneer te doen?
Je kunt doorlopend aanschuiven bij ganzenveerschrijven, knutselen, Oud Hollandse spellen en de speurtocht. Om 13.00,14.45 en 16.15 uur kun je de Boekiewoekiedans leren. Igor Krulsnor treedt op om 13.30 en 15.00 uur. Om 14.00 en 15.30 uur kun je de workshop Vloggen en Theater volgen. De Voorleeschallenge begint om 14.15 uur en als laatst start de workshop Gruffalo om 16.00 uur.

Je kunt Slot Boekenstein bezoeken van 11.00 tot 17.00 uur. Daarna begint het Kinderboekenbal. Voor het dagprogramma gelden de reguliere entreeprijzen: 13,50 euro voor volwassenen en kinderen van 4 tot en met 18 jaar 9 euro. Voor het Boekenbal-arrangement inclusief buffet, geldt een entreeprijs van 17,50 euro.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox