Logo detorenbommelerwaard.nl


Jan Pieter Vos (90) en Leny Vos-Bax (88) uit Nederhemert zijn al 65 jaar getrouwd.
Jan Pieter Vos (90) en Leny Vos-Bax (88) uit Nederhemert zijn al 65 jaar getrouwd.

Jan Pieter Vos en Leny Vos 65 jaar getrouwd!

Jan Pieter Vos (90) en Leny Vos-Bax (88) uit Nederhemert hebben er samen 65 huwelijksjaren opzitten. In hun gezellige woning aan de dijk, waar Jan Pieter Vos opgroeide, vertelt het jonger ogende echtpaar over hun mooie leven samen.

Nederhemert - "Van oudsher werkte mijn familie op deze plek in de smederij en ging naar markten. Later heb ik het bedrijf in mechanische landbouwwerktuigen verkocht en ben er bedrijfsleider geworden", zegt Vos, die veel in zijn mars had. "Veertien jaar gaf ik les op de land- en tuinbouwschool, heb veertig jaar examens afgenomen en maakte voor m'n hobby smeedwerk." Zijn vrouw, die zich eveneens bescheiden opstelt, doet niet voor hem onder. Trots somt Vos haar activiteiten op. "Naast het huishouden, zat ze in het bestuur van de Betuco seniorenclub, was jarenlang bij het volksdansen en heeft de Plattelandsvrouwen mee opgericht." Leny vult later aan: "Dat is nu Vrouwen van Nu. Ik ben er 61 jaar bij en ik naai nog steeds kleding. " Dankbaar is het stel voor de goede gezondheid. "Ik fiets nog, loop nog en rijd nog auto", zegt Leny enthousiast. Hoogtepunten zijn de kampeervakanties en de reis naar familie in Sydney.

Het stel heeft zes kinderen, 16 kleinkinderen en 20 achterkleinkinderen. "En die waren allemaal op het feest, want we hebben een hechte familie", besluit het paar met stralende gezichten.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox