Logo detorenbommelerwaard.nl


Afgelopen jaar in de optocht werd er op ludieke wijze een doodkreet geslaakt door de vereniging: 'Bloas 't van de daken: Gin carnaval in 't durp, dè kunde nie maken!' Inmiddels bestaat de organisatie weer uit maar liefst 25 vrijwilligers.
Afgelopen jaar in de optocht werd er op ludieke wijze een doodkreet geslaakt door de vereniging: 'Bloas 't van de daken: Gin carnaval in 't durp, dè kunde nie maken!' Inmiddels bestaat de organisatie weer uit maar liefst 25 vrijwilligers.

Het Rossumse carnaval is gered!

Carnavalsvereniging De Lorre zat in zwaar weer met een zes-koppige raad van elluf. Afgelopen jaar in de optocht werd er op ludieke wijze een doodkreet geslaakt: 'Bloas 't van de daken: Gin carnaval in 't durp, dè kunde nie maken!'. Op dit verzoek is massaal gehoor gegeven vanuit de Rossumse en Hurwenense gemeenschap.

door Robert van Dijk

Rossum - Er is weer een organisatie met maar liefst 25 vrijwilligers welke het carnaval weer nieuw leven in gaan blazen in de Maasdrielse kern 'Lorredurp'. Veel van deze vrijwilligers zijn mensen van de deelnemende clubs uit de Rossumse optocht. Zij weten als geen ander hoe je carnaval moet vieren.

De organisatie zal niet bestaan uit een Prins, Adjudant en Raad van Elluf maar zal een bijzondere opbouw kennen van Prins met Klein Gevolg en hiernaast de vrijwilligers die de carnavalsvereniging vertegenwoordigen. Wie de Prins wordt is uiteraard, volgens een oude traditie, nog geheim tot het elf elf bal. Het Groot Gevolg zal ook niet getooid zijn door de alom bekende steken. Hoe wel? Dat is ook voor ons nog een verrassing. De Nieuwe vereniging bestaat uit acht bestuursleden welke allemaal een commissie onder zich hebben. Optocht, kindercarnaval, etcetera. Van de oude organisatie zijn alle zes de leden blijven zitten en de nieuwe club ziet ze dan ook als 'cultuurbewakers'. Zij kennen natuurlijk de klappen van de zweep en weten hoe een oude traditie in ere gehouden kan worden. Dit neemt niet weg dat er geen ruimte is voor nieuwe ideeën, maar het blijft een authentiek volksfeest!

Voor de nieuwsgierige bevolking van Rossum en Hurwenen is er op zaterdag 4 november de aftrap van het vernieuwde Lorredurp. In dorpshuis de Parel wordt dan een avond gehouden waar de nieuwe club zich gaat presenteren en natuurlijk de onthulling van de Prins en zijn Klein Gevolg. Deze spetterende feestavond zal opgeluisterd worden door DJ Maxx Lips met gastoptredens van Het Feestteam en Geen Stempel.

De nieuwe club heeft enorm zijn best gedaan om een nieuw carnavalsprogramma in elkaar te draaien en hopen zo het Rossums en Hurwenense carnaval levend te houden voor de volgende generatie. Carnaval zit natuurlijk bij deze mensen in het hart. Tussen de rivieren is het goed toeven tijdens de drie dolle dagen. Dat zien we aan de acht carnavalvierende kernen binnen onze gemeente. Oproep dan ook van deze kersverse, nieuwe organisatie om met zijn allen in Rossum en Hurwenen de schouders eronder te zetten om er weer een mooie carnavalsseizoen van te maken.Kaarten voor het evenement op 4 november zijn verkrijgbaar bij Bakkerij Gremmee, Coop Rossum en natuurlijk bij dorpshuis De Parel.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox