Logo detorenbommelerwaard.nl


Tennisvereniging de Molenwiek uit Brakel viert deze maand haar 40-jarig bestaan. Dit wordt vrijdag 13 oktober gevierd. Dan worden er ook vijf leden, die al sinds het ontstaan van de club lid zijn, in het zonnetje gezet. Het feest begint om 19.30 uur.
Tennisvereniging de Molenwiek uit Brakel viert deze maand haar 40-jarig bestaan. Dit wordt vrijdag 13 oktober gevierd. Dan worden er ook vijf leden, die al sinds het ontstaan van de club lid zijn, in het zonnetje gezet. Het feest begint om 19.30 uur.

Feest bij de Molenwiek in Brakel

In oktober 2017 viert Tennisvereniging de Molenwiek het 40 jarig jubileum. Een bijzondere mijlpaal.

Brakel - Hoofdonderwijzer Frits Versteege en Huisarts Wouter Bosman stonden in oktober 1977 aan de wieg van de club. Aanvankelijk was het plan van de gemeente Brakel dat de banen zouden worden aangelegd bij de voetbalvereniging in Zuilichem. De voetbalkantine kon dan gemeenschappelijk worden gebruikt. De naam van de tennisvereniging werd destijds ontleend aan deze locatie vlak bij de molen van Zuilichem. Uiteindelijk werd in overleg met de gemeente echter gekozen voor de huidige locatie op de hoek van de Burgemeester Posweg en de Van Heemstraweg te Brakel. Daar was voldoende ruimte, ook voor uitbreiding. Maar goed ook, want die ruimte voor groei bleek later hard nodig.

In het voorjaar van 1980 werd door de eerste voorzitter Frits Versteege en burgemeester Harrewijn getoost op de opening van het tenniscomplex, bestaande uit drie banen en een houten kantine. In de loop der jaren werd er een nieuwe kantine gebouwd en werd er steeds verder uitgebreid en gemoderniseerd en zijn er vijf prachtige kunstgrasbanen.

Veel van deze verbeteringen werden gerealiseerd door de inzet van eigen leden. Zo kwamen ook de tribunes tot stand en de speeltoestellen voor kinderen. Bijzonder trots is de vereniging op de zonnepanelen die sinds 2015 het hele dak van het clubhuis bedekken. Deze panelen leveren 75 procent van het totale stroomverbruik, dus inclusief de baanverlichting.

Niet alleen klussend zijn de leden van de vereniging actief, maar ook op sportief gebied. Velen spelen het hele jaar door in de verschillende competities en toernooien bij andere verenigingen of bij De Molenwiek zelf. Vooral het Holland House toernooi, dat in juli door de club wordt georganiseerd, is in de wijde omgeving bekend en trekt elk jaar meer dan 300 spelers en nog veel meer supporters.

De Molenwiek is in 40 jaar uitgegroeid tot een bloeiende en gezonde vereniging, die al die jaren veel gezelligheid en sportplezier heeft geboden.

www.tvdemolenwiek.nl

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox