Bij De Grote Rivieren is tot en met 29 oktober de tentoonstelling 'Verhalen rond de rivier de Waal' te zien.
Bij De Grote Rivieren is tot en met 29 oktober de tentoonstelling 'Verhalen rond de rivier de Waal' te zien.

Expositie 'Verhalen rond de rivier de Waal'

Bij De Grote Rivieren in Heerewaarden is van 14 tot en met 29 oktober de expositie 'Verhalen rond de rivier de Waal' te bezichtigen. In deze tentoonstelling kun je onder andere luisteren naar verhalen van mensen die aan de Waal wonen, ook uit dorpen in onze omgeving.

Heerewaarden - De tentoonstelling komt van het Besiendershuis in Nijmegen. De expositie 'Besiendershuis & Rivier de Waal' plus de verhalenbank is op reis. Locaties langs de Waal worden bezocht, zoals onder andere het museum De Grote Rivieren in Heerewaarden en het Dijkmagazijn in Beuningen. Het Besiendershuis wil met deze reizende tentoonstelling plus verhalenbank, het leven rondom de Waal nu én in het verleden, verbeelden. Samen met schrijver en schipperszoon Frank Antonie van Alphen wordt de betekenis van de rivier, tot leven gebracht. In een verhalenbank zijn de getuigenissen van oud-bewoners die vertellen over het leven en de saamhorigheid in de vroegere Benedenstad van Nijmegen en het harde leven van de kaaisjouwers rond de rivier. Maar ook hoor je schippers en vissers en hoor je verhalen over de kwaliteit van het Waalwater, schipperskinderen op internaat en leven aan boord van een schokker.

Op 17 oktober houdt Van Alphen om 19.30 uur een voordracht in De Grote Rivieren met verhalen over de kaaisjouwers. Entree tot de tentoonstelling (en voordracht) bedraagt 4 euro.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden