Logo detorenbommelerwaard.nl


De winnende brandweerlieden van de brandweervaardigheidstoets van dit jaar: Maasdriel, Zaltbommel en Gameren, samen met burgemeester Rehwinkel. Deze jaarlijkse vaardigheidstoets is een extra toets naast het reguliere oefenprogramma van de brandweer.
De winnende brandweerlieden van de brandweervaardigheidstoets van dit jaar: Maasdriel, Zaltbommel en Gameren, samen met burgemeester Rehwinkel. Deze jaarlijkse vaardigheidstoets is een extra toets naast het reguliere oefenprogramma van de brandweer. (Foto: Theo Pompen)

Handige Helden in Nederhemert

Brandweerkorps Nederhemert was afgelopen weekend aan de beurt om de jubileum-behendigheidswedstrijd te organiseren voor de korpsen in de Bommelerwaard. Aan deze editie deden de korpsen Brakel, Zaltbommel, Gameren, Neerijnen-west en twee teams uit Maasdriel-Oost mee. Een professionele jury uit de veiligheidsregio Gelderland-Zuid beoordeelde het adequaat reageren strak organiseren van de ramp die in scène was gezet.

door Robert van Dijk

Nederhemert - Omdat de brandweerkorpsen moesten worden geconfronteerd met een onverwachts scenario was het niet bekend wat er loos was in Nederhemert. Op het terrein van De Twee Getijden was een truck-trek evenement georganiseerd waar een hete luchtballon geland was bovenop de hamburgertent welke in brand vloog. De ballonvaarder had rugletsel en verder ontstond er een ongeval tijdens het lossen van een deelnemende truck waardoor er een omstander bekneld raakte. Kortom: Grote paniek op het evenemententerrein. Het werd fantastisch nagebootst door de 'slachtoffers' van lotus, ambulancemedewerkers en de politie. De deelnemende korpsen kwamen om beurten ter plaatse en werden getoetst door de deskundige jury. Het begon in de loop van de dag te regenen maar dat mocht de pret niet drukken. Diverse mensen vonden het nog zeer de moeite waard om de brandweerhelden in actie te zien.

Aan het einde van de middag werd in de evenemententent de prijsuitreiking gehouden. Ben van Steenbergen van Brandweer Nederhemert refereerde nog aan de eerste editie in Hedel. Toen al was een van de speerpunten van deze dag het leren van elkaar. Dat is nog steeds een belangrijke peiler van deze wedstrijd. De basis van onze korpsen is hulpverlening en ondanks dat het toch een wedstrijd is, is de burger erbij gebaat dat de deelnemers steeds beter en dus behendiger worden. Voor alle posten was er een mooi kunstwerk voor in de kazernes omdat het een jubileumeditie was. Het originele werk werd verloot onder de korpsen en ging naar Gameren. De overige ontvangen een mooie kopie.

Dan was het toch de tijd voor de onthulling van de winnaar. Burgemeester Peter Rehwinkel van Zaltbommel kreeg het woord en deze sprak eerst de dankbaarheid uit aan de manschappen dat ze toch het hele jaar door klaar staan voor de burgers en zeker niet altijd voor de leukste boodschap gestuurd worden. In de meeste gevallen is er leed te bespeuren bij de betrokkenen. Op de eerste plaats was geëindigd Post Zaltbommel. Als tweede was Post Maasdriel – Oost de behendigste en op drie mocht Post Gameren de trofee in ontvangst nemen. Zaltbommel kreeg de wisselbeker.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox