Logo detorenbommelerwaard.nl


In totaal kunnen er 500 cavia's meedoen tijdens de Caviashow in Kerkwijk.
In totaal kunnen er 500 cavia's meedoen tijdens de Caviashow in Kerkwijk.

Caviashow op zondag 12 november in Kerkwijk

In het Dogcenter in Kerkwijk wordt op zondag 12 november een caviashow gehouden. De entree is gratis.

Kerkwijk - In het Dogcenter worden vanaf 09.30 uur de dieren gekeurd door een gespecialiseerde keurmeester. Dit is een buitenlandse keurmeester om belangenverstrengeling te voorkomen. Alle rassen en niet erkende rassen en kleuren mogen meedoen aan de keuring.

Er is ook een knuffel keuring. Hiervoor kan iedereen zich inschrijven. Dat kan vooraf, of op de dag zelf. Deze cavia's mogen wat lichte foutjes hebben (bijvoorbeeld een scheurtje in het oor), omdat hier wordt gekeken of ze lekker knuffelig zijn, goed reageren op de eigenaar en misschien een klein trucje kunnen.

Als alle dieren gekeurd zijn, worden alle punten van alle dieren opgeteld en de dieren met het hoogst aantal punten moeten dan nog eens op een eindtafel verschijnen. Dat kunnen dieren zijn in de A, B en C klasse (A, B en C staat voor de leeftijd van het dier) en dieren in de NE klasse (dat zijn dieren die nog niet officieel erkent zijn, in ras of kleur). Van al deze klassen worden dan door de jury de nummer 1, 2 en 3 gekozen.

Uiteindelijk wordt er bekend gemaakt wie van alle cavia's de beste in show is. Deze cavia('s) hebben het hoogst aantal punten en zijn het mooiste en dus het beste van de hele show. In totaal kunnen er 500 dieren meedoen.

Meer informatie? Kijk dan op www.caviaenfriends.nl.

Meer berichten