Logo detorenbommelerwaard.nl


Miranda van den Besselaar uit Aalst kreeg de Sint Maarten Mantelzorgpenning uitgereikt door burgemeester Rehwinkel.
Miranda van den Besselaar uit Aalst kreeg de Sint Maarten Mantelzorgpenning uitgereikt door burgemeester Rehwinkel.

Ontspannen Dag van de Mantelzorg positief ontvangen

Als je intensief voor iemand zorgt, schiet af en toe even tijd voor jezelf hebben er vaak als eerste bij in. Terwijl dat nu juist van belang is om het zorgen vol te houden. Vandaar dat Stichting Welzijn Bommelerwaard op zaterdag 11 november een ontspannen middagprogramma voor mantelzorgers in de Bommelerwaard hield.

Zaltbommel - 'Mantelzorg doe je samen' was het thema van de Dag van de Mantelzorg 2017. Mantelzorgers konden daarom ook hun 'steun en toeverlaat' meenemen. Gezien alles wat op de schouders van een mantelzorger terecht komt, is hulp van iemand uit de eigen vertrouwde omgeving, ontzettend belangrijk. Zij werden dan ook samen in het zonnetje gezet in de Poorterij in Zaltbommel.

Beide burgemeesters van de Bommelerwaard waren aanwezig om de mantelzorgers te begroeten en om hun waardering te laten blijken. Na de pakkende theatervoorstelling genaamd 'Van latere zorg' reikte burgemeester Rehwinkel de Sint Maarten Mantelzorgpenning uit aan Miranda van den Besselaar uit Aalst. Zij zorgt samen met haar man voor hun 16-jarige zoon Thom die door een genafwijking in werkelijk alles van hen afhankelijk is. De penning, die voor de tweede keer werd uitgereikt, staat echter centraal voor álle mantelzorgers die zich belangeloos voor een naasten inzetten. "Deze vele honderden inwoners van de Bommelerwaard die intensief voor iemand zorgen, worden allen met deze mantelzorgpenning geëerd", zo benadrukte burgemeester Rehwinkel. Hij sprak zijn oprechte waardering uit voor alle mantelzorgers in de Bommelerwaard: " Ook al zorg je het met liefde voor iemand, het wil niet zeggen dat het niet zwaar kan zijn."

Na de theatervoorstelling die met veel lof werd ontvangen en de uitreiking van de penning konden de aanwezigen genieten van een heerlijke high tea. Dat mantelzorgers de middag als een kleine adempauze ervaarden, bleek wel uit de vele positieve reacties. Een greep uit de reacties: 'een middag eruit, even uit de stress', 'wat een herkenning in de theatervoorstelling, knap neergezet' en een simpelweg 'ik vond het spannend om mijn partner alleen te laten maar ik ben blij dat ik ben gegaan'.

Iedereen die voor een naasten zorgt, is welkom bij de twee mantelzorgconsulenten van Stichting Welzijn Bommelerwaard. Wil je meer weten of op de hoogte gehouden worden van wat er voor mantelzorgers aangeboden wordt? Neem dan contact op met Barbara van der Meer of Saskia Cornelissen via 0418- 634 231 of stuur een mailtje naar mantelzorg@welzijnbommelerwaard.nl.

www.welzijnbommelerwaard.nl

Meer berichten
Shopbox