Logo detorenbommelerwaard.nl


Team Hamarithi zesde op NK Teamturnen

Sportvereniging Hamarithi uit Aalst/Nederhemert eindigde afgelopen zaterdag in Topsportcentrum TURNZ Amsterdam als zesde in teamverband.

Amsterdam - De wedstrijd begon spannend door te starten op het zenuwtoestel balk. Het toestel stond niet goed vast en viel tijdens de opsprong van Hannah van Boggelen naar beneden. Dit was flink schrikken. Janinka Egas mocht opnieuw turnen en kreeg haar score niet verbeterd. Door de zenuwen viel ze helaas twee keer. Nayinthe van den Heuvel maakte wel goede stappen. Zij turnde een stabiele, strakke oefening. De hoge punten bleven echter uit. Op het onderdeel vloer mocht ook Angelica Westerlaken in actie komen. Ze turnde een mooie oefening met veel bonussen. Hannah en Nayinthe turnde hier ook een prima oefening, met een paar slordigheidsfoutjes.

Janinka vloog over het onderdeel sprong heen. Met haar halve draai in, halve draai uit, scoorde ze goed. Nayinthe mocht daarna en ging weer over de score heen. Angelica turnde hier de sterren van de hemel. Zij kreeg een dikke negen voor de uitvoering en totaal van 13,100 punten. Dit kon het team goed gebruiken.

Angelica en Nayinthe turnden een prima brugoefening, al werden niet alle opzwaaien mee geteld omdat deze laag werden uitgevoegd. Hannah eindigde de wedstrijd met reuzendraaien en streksalto af. Ze scoorde 13,750 punten.

Volgende week starten de individuele wedstrijden in Culemborg.

Meer berichten
Shopbox