Logo detorenbommelerwaard.nl

Wandeling met schrijver Henk Murraij

Schrijver Henk Murraij stippelde een wandeling uit. Wil je meewandelen? Je hoeft je niet aan te melden, je kan gewoon aansluiten.
Schrijver Henk Murraij stippelde een wandeling uit. Wil je meewandelen? Je hoeft je niet aan te melden, je kan gewoon aansluiten.

In het kader van zijn boek 'Durven zijn' gaat Henk Murraij uit Hedel op zondag 26 november een wandeling maken, waar iedereen zich spontaan bij aan kan sluiten.

Zaltbommel - "Ik heb een wandeltocht uitgestippeld, waarvoor we 's middags om 13.15 uur verzamelen bij Bruna aan de Waterstraat in Zaltbommel. We lopen dan door de Hurwenense Uiterwaarden en gaan bij de dijk nabij de Waal via het stadspark weer terug." Murraij wil onderweg bij een aantal metaforen letterlijk en figuurlijk stil staan. "Het is de bedoeling om een soort vergelijking te maken met de pelgrimstocht, waarover ik in het boek heb geschreven. Hoe we met de gedachtengang worstelen, dat we denken niet goed genoeg te zijn. De onzekerheid over hoe anderen je zien, voorkomt vaak dat je durft te zijn." In zijn boek laat Murraij zien dat dat anders kan. "Want alles is zoals het is, ook al is dat anders." Hoewel Murraij zich bescheiden opstelt, is hij zichtbaar geëmotioneerd over de positieve reacties over zijn boek. "De mensen klampen me aan en 't is spannend, want ik ben steeds verder aan uitwaaieren." Natasja Blanken, die vanuit Bruna samen met Marlieke van Dalen de wandeling mee op touw heeft gezet, is eveneens enthousiast over het boek. "Het is dapper van hem, want het is eigenlijk kwetsbaar, dus hier moesten we zeker iets mee doen." Na de wandeling is er om 16.00 uur bij Bruna in Zaltbommel een signeersessie.

Meer berichten
Shopbox