Logo detorenbommelerwaard.nl


Hans  de Jong poseert hier nog tijdens de zomer toen hij nog aan zijn klus bij Brakel moest beginnen. Vier maanden later zijn beide partijen content en blijft hij tot 2020 aan de club verbonden. Foto: PPM/Teus Admiraal
Hans de Jong poseert hier nog tijdens de zomer toen hij nog aan zijn klus bij Brakel moest beginnen. Vier maanden later zijn beide partijen content en blijft hij tot 2020 aan de club verbonden. Foto: PPM/Teus Admiraal

Trainerscarrousel in volle gang

Het is de periode dat clubs en trainers hun keuze bepalen voor de toekomst. De carrousel draait op volle toeren. Vroeg stelt menigeen, maar het is gewoon elk jaar hetzelfde.

door Wout Pluijmert

Zaltbommel - Er staat nu eenmaal geen datum voor trainers en dat geldt ook voor clubs en spelers, om gesprekken met andere partijen aan te gaan. Trainers die vroeg bekendmaken aan het einde van het seizoen te vertrekken, hebben wat anders of willen bijtijds op de markt zijn om een nieuwe werkgever warm te maken voor een contract. De laatste jaren is het modern om meerjarencontracten af te sluiten. Dat geeft een schijnzekerheid, want even gemakkelijk gaan partijen na één seizoen toch uit elkaar. Daar zijn voorbeelden genoeg van.

Hoofdklasse
Zaterdag maakte Brakel-voorzitter Bennie van Veen bekend dat zij heel gelukkig zijn met de jonge trainer Hans de Jong. Hans de Jong krijgt als trainer bij Brakel de beloning voor wat hij in korte tijd heeft neergezet. De club verlengt het contract met de Werkendammer voor twee seizoenen tot 2020. Brakel eindigde vorig seizoen nog puntloos onderaan. Nu is het een middenmoter en verraste vorige week bijna eersteklasser GRC 14 in de tweede ronde van het bekertoernooi.
Net over de brug, in Waardenburg, zijn WNC en trainer Cor Prein happy met elkaar. Ook zij gaan tot 2020 met elkaar door. De club zou graag zien dat in Waardenburg dan in de hoofdklasse wordt gevoetbald.

Periodetitels
Zondag pakte Alem de periodetitel. Het won zelf met 5-1 van RKTVC. Concurrent CHC verloor twee punten door de 1-1 bij Teisterbanders en werd door Alem op doelsaldo geklopt. Alem is dus zeker van het toetje aan het einde van het seizoen, maar wie weet zit er nog meer in. Zondag overigens de kraker in Kerkdriel tegen DSC, dat heel triest hekkensluiter is. In Aalst werd Roda Boys/Bommelerwaard periodekampioen, maar kon daar na het puntenverlies tegen Woudrichem, dat in de extra tijd nog langszij kwam (2-2), nauwelijks de armen voor omhoog krijgen.

Uitslagen zaterdagvoetbal 18 november
1e klasse C: DTS'35-WNC 2-1. 2e klasse F:

Roda Boys/Bommelerwaard-Woudrichem 2-2, Heukelum-Nivo Sparta 0-4. 3e klasse D:

NOAD'32-GVV'63 5-2, GDC-Haaften 2-3. 4e klasse D: Zuilichem-Arkel 1-1, Groot Ammers-Kerkwijk 4-1, ASH-Brakel 2-2, MVV'58-Well 4-0.

Uitslagen zondagvoetbal 19 november
4e klasse E: Alem-RKTVC 5-1, BZS-DSC 3-1. 5e klasse D: MOSA'14-RKVSC 1-0, SBV-Heerewaarden 0-3, Wadenoijen-Hedel 4-0, Jan van Arckel-DSS'14 4-0, Ophemert-HRC'14 2-5.

Programma zaterdagvoetbal 25 november
- 1e klasse C: WNC-LRC Leerdam. 2e klasse F: Almkerk-Roda Boys/Bomm., Nivo Sparta-Hardinxveld. 3e klasse D: Haaften-GVV'63. 4e klasse D: Well-Unitas, Zuilichem-Rhelico, Brakel-Noordeloos, Kerkwijk-MVV'58, SVS'65-ASH.

Programma zondagvoetbal 26 november
- 4e klasse E: DSC-Alem. 5e klasse D: 25/11: Heerewaarden-HRC'14, Hedel-MOSA'14, RKVSC-OSC'45, Wadenoijen-Jan van Arckel.

In de regio zijn ook twee trainers die het aan het eind van het seizoen voor gezien houden. Erik Oeben (Jan van Arckel) en Marien van Tussenbroek van Heerewaarden stoppen gewoon als trainer.

Meer berichten
Shopbox