Logo detorenbommelerwaard.nl


Nantus Kraamzorg bestaat dit jaar 25 jaar. Wat 25 jaar geleden vrij spontaan begon vanuit het huis van Hennie van Ballegooijen, groeide uit tot een unieke kraamzorgorganisatie in de regio.
Nantus Kraamzorg bestaat dit jaar 25 jaar. Wat 25 jaar geleden vrij spontaan begon vanuit het huis van Hennie van Ballegooijen, groeide uit tot een unieke kraamzorgorganisatie in de regio.

'n Kwart eeuw liefdevolle kraamzorg

Ruim 9.000 kinderen hebben hun eerste dagen op deze wereld beleefd met een van de lieve kraamverzorgenden van Natus om zich heen. Wat 25 jaar geleden vrij spontaan begon vanuit het huis van Hennie van Ballegooijen, groeide uit tot een unieke kraamzorgorganisatie in de regio. Waar liefdevolle, persoonlijke kraamzorg voor het hele gezin centraal staat.

Rossum - Hennie van Ballegooijen (68) was 18 jaar toen haar zus beviel van een dochtertje. Ze werkte destijds als apothekersassistente, maar werd direct geraakt door het wonder van een geboorte. Daar wilde ze wat mee gaan doen. Ze trouwde met Ad en besloot de opleiding tot kraamverzorgende te doen. Na vijf jaar in het vak dacht ze: Dit kan anders, persoonlijker. Ze wilde een particulier kraamzorgbureau opstarten voor 'andere' zorg, met haar huis in Hurwenen als uitvalsbasis. Al snel raakten de ziektekostenverzekeraars geïnteresseerd en wilden een contract met Hennie afsluiten voor zorg aan ziekenfondsverzekerden. En zo begon Hennie met een aantal freelancers aan deze uitdaging en werd Natus geboren.

Lactatiekundige
De organisatie groeide en ontwikkelde zich en verhuisde naar een mooi pand in het hart van Rossum. Hennie is de opleiding babymassage gaan doen en werd lactatiekundige. "Elke ouder krijgt in de eerste week de grondbeginselen van babymassage van ons mee. Zo mooi om te zien wat dat met ouder en kind doet. En als lactatiekundige hoop ik veel gezinnen een fijne borstvoedingservaring mee te geven. Niet alleen de moeders dus. Ook papa neemt deel aan het 'team borstvoeding'!", aldus Van Ballegooijen.

Moeder en zoon
Ongeveer 10 jaar geleden kwam zoon Dré van Ballegooijen (38) bij Natus. Het begon op zaterdag met het ondersteunen bij de financiële 'rompslomp'. Geen hobby van Hennie, maar van zoon Dré des te meer. Dré groeide steeds meer in het bedrijf en is inmiddels volledig in dienst. Hij voelt zich thuis bij Natus: "Het belang van persoonlijke kraamzorg is me tenslotte met de borst en paplepel ingegoten".

Bijzondere momenten
In 25 jaar komen er veel bijzondere verhalen voorbij. Een tipje van de sluier? Kramen bij haar negen kleinkinderen en zelfs bij gezinnen in Zwitserland en Dubai. Ook in Nederland op de meest bijzondere plaatsen. En in 2007 vloog er een defensiehelikopter in een hoogspanningsmast, waardoor de stroomkabels over de Waal knapten. Langdurige stroomuitval was het gevolg. Zijn er 9 maanden later meer baby's geboren dan gemiddeld? Voor jou een vraag, voor Natus een weet!

Meer berichten
Shopbox