Logo detorenbommelerwaard.nl


Fanfare werd eerste tijdens het concertconcours in Veldhoven.
Fanfare werd eerste tijdens het concertconcours in Veldhoven. (Foto: Bert Kerkhof)

Fanfare Alem 1e tijdens concertconcours

Fanfare Alem vertrok op zaterdag 25 november na een aantal maanden intensief repeteren in alle vroegte naar Veldhoven voor het concertconcours, georganiseerd door de Brabantse Bond van Muziekverenigingen. Dat de vereniging er klaar voor was hadden ze zondag 19 november al laten horen aan de dorpsgenoten uit Alem, tijdens het try-out concert, in De Drie Linden te Alem.

Veldhoven - Aangekomen bij theater De Schalm in Veldhoven werden de muzikanten opgevangen door de wedstrijdcommissaris die Alem begeleidde naar de kleedruimte en inspeelruimte. Vervolgens werd tijdens het inspelen de laatste puntjes op de 'i' gezet en de instrumenten gestemd.

Om 10.05 uur mocht Fanfare Alem de grote zaal betreden. Het publiek had gezorgd voor een spandoek wat een steuntje in de rug gaf voor de leden.

Na de aankondiging was het tijd om de ingestudeerde muziekstukken voor een driekoppige vakjury en het publiek ten gehore te brengen. Als inspeelwerk werd Coast Guards gespeeld en de stukken Contrasto Grosso en Admiral Spirit waren de te beoordelen werken. Onder leiding van Joost van Wichen, die voor het eerst een concours dirigeerde, werd uiterst geconcentreerd muziek gemaakt en het resultaat mocht er na wat uurtjes wachten ook zijn. Alem behaalde de eerste prijs met een totaal van 81,9 punten! Een prachtig resultaat.

facebook.com/fanfarealem

Meer berichten
Shopbox