Logo detorenbommelerwaard.nl


Barokensemble Fantasticus speelt op historische instrumenten en bestaat uit Rie Kimura, Robert Smith en Guillermo Brachetta.Foto: Marco Borggreve
Barokensemble Fantasticus speelt op historische instrumenten en bestaat uit Rie Kimura, Robert Smith en Guillermo Brachetta.Foto: Marco Borggreve (Foto: Marco Borggreve)

Music on Chairs 8 december in kasteel Ammersoyen

In de ridderzaal van kasteel Ammersoyen kun je vrijdag 8 december genieten van 'Music on Chairs', het barokconcert 'Il Barocco Incantevole'. Daar zijn werken te horen van onder andere Scarlatti, Vivaldi, Tartini en Händel, uitgevoerd door sopraan Henriette Feith en het barokensemble Fantasticus.

Ammerzoden - De muziek die wordt gespeeld is gecomponeerd in een tijd waarin de opera, de instrumentale muziek en de instrumenten zelf ongelofelijke ontwikkelingen doormaakten. Vivaldi, Tartini, Platti, Händel: het waren klavier-, viool- en hobo- virtuozen met tegelijkertijd enorme liefde voor de stem; voor de opera. Het programma is een kleine, maar fijne greep uit de enorme hoeveelheid betoverend mooie muziek die nu nog net zo fris en verleidelijk klinkt als toen het pakweg 250 jaar geleden voor het eerst werd gehoord.

Over de musici
Een liefelijke cantate en cello sonate van Vivaldi, aria's van Galuppi en Händel, klavecimbel en viool sonates van Platti en Tartini vullen het programma. Van de laatste speelt violiste Rie Kimura de Duivelstriller sonate, de schrik van iedere violist! Tornami a vagheggiar, een van de bekendste aria's van Händel zal eenieder vrolijk neuriënd de zaal doen verlaten.

Sopraan Henriette Feith richtte zich na haar studie solozang aan het Conservatorium van Amsterdam vooral op barok, oratorium- en kamermuziek. Haar affiniteit voor de oude muziek blijkt, naast vele barokconcerten, ook uit de jarenlange samenwerking met luitist David van Ooijen. Henriette Feith heeft in het verleden veelvuldig opgetreden met het Amsterdam Baroque Choir en het Nederlands Kamerkoor.

Barokensemble Fantasticus (. Fantasticus ontleent zijn naam aan de Stylus Fantasticus. Fantasticus speelt op historische instrumenten en is bekend om zijn interessante programma's met muziek uit de 17e en 18e eeuw. Het ensemble mag zich altijd verheugen op laaiend enthousiaste recensies in internationale gezaghebbende media.

Informatie
Het concert vindt plaats op vrijdag 8 december om 20.00 uur in de ridderzaal van kasteel Ammersoyen. Het duurt een uur en er is geen pauze. Kaarten kost 21,50 euro en reserveren is mogelijk via info@musiconchairs.nl of 06- 526 285 97. Bij het kasteel is het niet mogelijk om te pinnen.

Meer berichten
Shopbox