Logo detorenbommelerwaard.nl


Fhreja Deckers: Natuurcadeautje

Steeds meer takken hebben hun mooie gekleurde bladerdek verloren. De bloeiende planten vallen daardoor nu erg op, een cadeautje van de natuur. Sommige mensen denken dat ze bloeien omdat het warm is voor de tijd van het jaar, maar bij de meeste van deze soorten hoort dat gewoon; het zijn winterbloeiers. Te denken valt aan de Prunus Subhirtella 'Autumnalis' (sierkers, foto), Viburnum tinus (sneeuwbal) en de Helleborus (kerstroos). Bedekt met een laagje vers sneeuw zijn ze op hun mooist, net poedersuiker! Mis je deze winterbloeiers in je tuin? Het is nu een goede tijd om bomen en heesters te planten, mits het tijdens het planten niet vriest. Loop ook niet op het gazon als het vriest. Later in het seizoen wordt de schade van de afgestorven grassprieten zichtbaar.

Tuinieren is vooruitzien, het gebruik van bloembollen, zowel onderling gemixt als met vaste planten geeft een meerwaarde aan je tuin. Als je ook voorjaarsbollen hebt geplant wacht er over een tijdje een mooie verrassing.

Geef ook wat extra zorg aan de diertjes in de tuin, door vogels en kleine zoogdieren de laatste appeltjes, noten of bessen op te laten eten. Of maak voederbollen en pindaslingers, dan is het voor hen ook een fijne feestmaand!

Meer berichten
Shopbox