Logo detorenbommelerwaard.nl


Bij de opening van de Jeroen Bosch tentoonstelling in Den Bosch in 2016 zong Heleen Bongenaar een hoofdrol. Momenteel studeert ze Klassieke Zang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.
Bij de opening van de Jeroen Bosch tentoonstelling in Den Bosch in 2016 zong Heleen Bongenaar een hoofdrol. Momenteel studeert ze Klassieke Zang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Jonge topsolisten bij Matthäus Passion in Zaltbommel

In de Sint-Maartenskerk in Zaltbommel klinkt zaterdag 24 maart weer dé Matthäus Passion van Rivierenland, dit jaar met haar 54e editie. Opnieuw ligt de artistieke leiding in handen van dirigent Aart Bergwerff. Nieuwe soliste is Heleen Bongenaar als sopraan en Adrian Fernandes keert terug als evangelist-tenor. Net als in de uitvoering van 2017 vertolkt Philip Bharkudarov de rol van Christus, Michael Wilmering de bas-bariton en Inez Carsauw de mezzo-sopraan. Het Jeugdkoor van Koorschool Senta is ook weer present.

Zaltbommel - Heleen Bongenaar (1995) zingt voor het eerst de Matthäus Passion in de rol van sopraan soliste. Het bestuur van de Matthäus Passion Zaltbommel is trots op deze primeur. "De jeugd heeft de toekomst", aldus Hans Vuuregge, voorzitter. "Om de traditie van de Matthäusuitvoering in de toekomst voort te zetten in Zaltbommel proberen wij met jonge solisten meer jongeren met klassieke muziek in aanraking te laten komen." Heleen groeide op in de Bommelerwaard en startte op 13-jarige leeftijd met zingen bij Sylvia van der Vinne. Ook zong zij bij Koorschool Senta eveneens onder leiding van Sylvia van der Vinne. Vanaf haar 17e jaar deed zij succesvol mee aan concoursen en won al verschillende prijzen.

Adrian Fernandes (1987) geboren te Curaçao studeerde klassieke zang aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts) met als hoofdvakdocent Roberta Alexander. Daarnaast kreeg hij coaching en masterclasses van onder andere Carolyn Watkinson, Frans Huijts, Charlotte Riedijk, Dennis O' Neill en Vinson Cole. Als tenor voert Adrian veel grote werken uit zoals het Weihnachts oratorium, de Matthäus- en Johannespassie en vele cantates van J.S. Bach. Afgelopen zomer soleerde hij op het festival 'Lekker Klassiek' in België, met maar liefst 3.500 toeschouwers.

Philip Barkhudarov (1986) werd geboren in Moskou en groeide op in New Mexico (USA). Hij studeerde zang bij Jón Thorsteinsson aan het Utrechts Conservatorium. Trad op in Amerika, Europa en Australië, waar hij rollen zong in Monteverdi's 'Il ritorno d'Ulisse in Patria' en het bekende 'die Zauberflöte' van Mozart.

Michael Wilmering was een van de genomineerden voor de GrachtenFestivalMuziekprijs 2017. Inez Carsauw zong de emotionele aria 'Erbarme dich' prachtig met een warm timbre tijdens de uitvoering afgelopen maart.

Meer berichten
Shopbox